Hirdetés

Ékszert már az őskorban is viseltek, és egyfajta státuszszimbólumnak számított. Ekkor még faragott ékszerek voltak, elejtett vadak fogaiból készítették az emberek és nyakukba, fülükbe aggatták. Mára már teljesen más értelmet nyert az ékszer fogalma, és igen ritka kivételtől eltekintve nem fogakból készül. 

Az ékszerek kiemelik azt a részt, ahol viseljük, vonzzák a tekintetet, és kellemes kisugárzást kölcsönöznek. Nem utolsósorban pedig szépek, esztétikusak, egy unalmas napot is képesek szebbé varázsolni.

Minden, ami arany

Az egyik legszebb és legnemesebb fém az arany, melynek sokféle árnyalatát ismerjük. A nagy tisztaságú arany puhasága miatt önmagában alkalmatlan tartós ékszerek készítéséhez, ezért általában fémekkel ötvözik. Sokszínűségét pedig pontosan ez adja. A fémek kavalkádja.

  • Sárgaarany: Az eredeti, finom arany és a sárga arany között árnyalatnyi különbség van. Az árában azonban lényeges különbséget találunk, ugyanis a sárgaarany sokkal kedvezőbb árfekvésű a klasszikus társánál. 
  • Fehérarany: Színre hasonlít a klasszikus ezüsthöz, ám sok más dologban különbözik tőle. A fehéraranyat előállításakor fehér színű fémekkel ötvözik. Korábban nikkelt használtak, de ma már kevésbé allergén ezüstöt és palládiumot használnak “fehérítésre”.
  • Rozéarany vagy rosegold: Ez az ötvözet a vörösréz miatt kapta nevet. Az arany és vörösréz házasságából születik, színe pedig aszerint változik, hogy milyen arányban kerül ötvözésre a két nemesfém. Kifejezetten divatos színnek számít, sokan kedvelik.

Ezüst ékszerek

Az arany után az ezüst a másik legkelendőbb nemesfém. Tudtad, hogy a tiszta ezüst is éppoly puha, mint az igazi arany? Legtöbbször ékszerek, étkészletek, egészségügyi műszerek és pénz készül belőle.

Az ezüst ékszerek csillogása attól függ, hogy mivel ötvözik, vagy milyen eljárással polírozzák. Különböző féldrágakövekkel kombinálva lenyűgöző hatást kelthet, ilyenek például a különböző színű kristályok.

Az Ékszerkirály webáruházban böngészve biztosan találsz neked tetsző darabokat, színesítsd ékszergyűjteményed velük, és rendeld házhoz a legújabb kedvenceidet.

Hogyan válassz?

Ha újítani szeretnél, először is inspirálódj különböző helyeken. A találkozások száma most korlátozott, de az internet korlátlanul a segítségedre lesz. Ha már tudod, milyen színek, milyen formák felé húz a szíved, keress tematikusan. Vedd figyelembe saját adottságaid. Hosszú nyakra és mély dekoltázsra választhatsz hangsúlyosabb darabokat, ellenkező esetben a vékony láncot részesítsd előnyben.

Rövid hajúaknak előnyösek a lelógó fülbevalók, ha hosszú a hajad akkor pedig válassz fülbedugós fülbevalót.

Vannak olyan darabok, amik mindenkinek jól állnak. Egy szívben szív kecses és szolid, kövekkel kirakott ezüst nyaklánc saját részre és ajándékba is tökéletes választás.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás