Hirdetés

Ha pályaválasztás előtt állsz, és érdekel a rendezvények színes és izgalmas világa, vagy épp átképeznéd magad, mi csak biztatni tudunk. Egy rendezvényszervező élete izgalmas és változatos, ugyanakkor kemény munkával is jár, ami persze idővel megtérül.

Az elhatározás már megszületett, de nem tudod, hogy hogy kezdj neki? Segítünk pár tippel, ha rendezvényszervező vállalkozást szeretnél indítani.

Szerezz tapasztalatot

Az első és egyik legfontosabb feladat a kezdés során, hogy rutint szerezz. Jogos a kérdés, hogy pályakezdőként hogyan is szerezz tapasztalatot. Ha egyetemista vagy, a HÖK tökéletes kiindulópont lehet, hiszen itt betekintést nyerhetsz abba, hogy milyen folyamatok mentén kell egy ilyen projektet elindítani és végigvezényelni.

Persze ne csüggedj, ha erről lemaradtál, mert bőven akad más módja is a rutin kialakításának. Több rendezvényre keresnek önkénteseket, és ez is remek lehetőség a tanulásra.  Persze nem csak a gyakorlati tudásodat érdemes pallérozni. Előnyből indulhatsz akkor, ha elvégzel egy online rendezvényszervezői tanfolyamot. Itt a gyakorlat mellett hasznos elmélettel is gazdagodhatsz.

A referenciák később új megrendelőket vonzanak

Nem szükséges friss tudással rögtön céget alapítani, inkább vállalj el referenciamunkákat. Ezeket megteheted alacsonyabb összegért, barterben, vagy akár grátisz is elvállalhatsz olyan szervezéseket, amelyek később a referenciáid lehetnek. Itt ugyanis nem a rövid távú anyagi hasznot kell nézni, hanem a szakmai kompetenciád bemutatásán lesz a fókusz.

Ha van megfelelő marketingbüdzséd az induláshoz, ezt a lépést átugorhatod, ám tudnod kell, hogy a személyes ajánlások mindig sokkal erősebbek a hirdetéseknél, és hosszú távon jobban jársz velük.

Cégalapítás és marketing

Amikor már kellő tapasztalattal és referenciával rendelkezel, ideje a cégalapításnak is. Érdemes az egyéni vállalkozás, a Kft. és a Bt cégformák közül választanod.  Az egyéni vállalkozások előnye, hogy a magad ura lehetsz, viszont tudd, hogy a vagyoni és a jogi felelősséged is sokkal nagyobb. A társas vállalkozások esetében ez a felelősség már kisebb, minden tag csak a vagyoni hozzájárulások mértékéig felel, így a magánvagyon nagyobb biztonságban van.

A rendezvényszervezéshez nem szükséges külön szakképesítés. 8230 a TEÁOR kódja, ezt kell csak felvenned a tevékenységi köreid közé.

A cégalapítást követően még nem végeztél. Szükséged lesz egy honlapra, és (kötelezően) ajánlott, hogy közösségi oldalakon is jelen légy. Kommunikálj rendszeresen, és mindig releváns témákról! A marketing nem áll meg az online térben. A személyes találkozásokkor névjegykártyákra, szépen kidolgozott prospektusokra is gondolj.

Az ismerőseidet, barátaidat kérd meg arra, hogy ajánljanak másoknak. Az ajánlás ereje még ma is megdönthetetlen!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás