Hirdetés

A profi szellőztetés mindenkit kihívások elé állíthat. Milyen rendszert építsen ki, milyen eszközökkel, melyik illik leginkább az épület jellegéhez, és még sorolhatnánk a felmerülő kérdéseket.

Az ablakon át történő szellőztetés sokszor nem elegendő, ráadásul télen teljesen átfagyunk, mire kiszellőzik a lakás. A helyzet kiküszöböléséhez a hővisszanyerős szellőzőket ajánlott bevetni! A cikk ezt a módszert hivatott bemutatni. 

Oxigéncsere az épületekben

Nemcsak az étel, az ital, de a levegő is alapvető emberi szükséglet, így ha tehetjük, elegendő időt kell eltöltenünk a szabadban. Télen ez persze nem olyan könnyű, hiszen a nap nagy részét a négy fal között töltjük. 

Fontos minden nap szellőztetni, azonban lássuk be, az ablakon át nem mindig áramlik be a lakásba elegendő friss levegő. Télen a hideget, nyáron pedig a meleget engedjük be, ami további kellemetlen tüneteket okozhat. Éppen ezért is ajánlott speciális szellőzőrendszereket bevetni, amelyek az említett problémák megoldása mellett még a penész kialakulását is megakadályozzák. 

A hővisszanyerős szellőzők előnyei

A professzionális szellőztetés megoldható, különösen akkor, ha hővisszanyerős szellőzőket alkalmazunk. De miben mások ezek a rendszerek, és melyek a használati előnyei?  Jó példa erre a téli procedúra, amikor inkább többször nyitjuk ki, rövidebb időre az ablakot, csak hogy ne fagyjunk meg. Azonban ezzel még nem oldódik meg minden, hiszen ugyanúgy kiengedjük a fűtött levegőt és be a hideget. Ez esetben továbbá elmarad a hővisszanyerés is. 

Itt jönnek képbe a hővisszanyerős rendszerek, amelyek képesek oly módon friss levegővel megtölteni a házat, hogy visszanyerik a már elhasznált levegő jelentős részét is. Ez így már 70-90%-os energia-újrahasznosítást jelent. 

Amennyiben Önnek sem mindegy, hogy mennyire költséghatékony rendszert épít ki lakásában, akkor keresse fel az AeroVentil központi hővisszanyerős szellőzők kínálatát!

Hővisszanyerős szellőzőtípusok

Magától értetődő, hogy különböző típusú hővisszanyerős szellőzők közül válogathat a saját és a lakása igényeihez igazodva. Az egyhelyiséges hővisszanyerők például kizárólag egy helyiségben alkalmazhatóak, s annak légcseréjét képesek megoldani. A kis és nagyobb házakba egyaránt egyszerűen beépíthetőek. Amennyiben nagyobb a lakásunk, akkor több darabot is beszerezhetünk a különböző terekbe. 

A méretesebb épületek esetében azonban ajánlott más megoldáshoz folyamodni. Ilyenkor a központilag beépíthető, központi hővisszanyerők tökéletesek. 

Ezek beépítésével elkerülhető a nyári estéken a zaj beszűrődése és a téli hideg levegő beáramlása a lakásba. Nem kell hívatlan bogarakat üldöznünk, és a beszűrődő por mennyisége is mérsékelhető. 

Végül, szüksége lehet még olyan más kiegészítőkre is, mint amilyen a csőátalakító, a fali átalakító vagy az esővédő. 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás