Hirdetés
(X)

A babavárás időszaka egy pár életében az egyik legszebb időszak. Izgalmas, új kihívásokkal teli, és egyben nagy feladat elé állítja őket, főleg az első gyermeküket várókat. 

Felmerül a nagy kérdés, mire is lesz feltétlenül szüksége a babának az első időszakban, milyen termékek, kiegészítők segítik majd a család életét? A babafészek egy ilyen a sok közül.

Mi az a babafészek?

Sokan talán felkapják a fejüket először a babafészek szó hallatán, mivel nálunk csak az utóbbi években terjedt el a használata, és vált a család első számú kedvenc babakellékévé. A skandináv országokban már régóta népszerű kiegészítő a babaszobában, melyet eleinte koraszülött babáknál alkalmaztak, de hamar felismerték jótékony hatásait, és kényelmét elismerve hamar közkedvelt termékké vált a nagyobb babáknál is, akár egészen egy éves korig. 

A praktikus babafészek tulajdonképpen egy puha textilből készült, szivacsos peremmel ellátott, biztonságos kuckó, amelyben elhelyezve a babát szinte még az anyaméhben érezheti magát. A hirtelen környezetváltozás, a nagy tér miatt komfortosabbnak ítélheti a helyét, és nyugodtabban alhat.

Babafészek és babatextíliák

Rengeteg cikket, tanulmányt olvashatunk arról, hogy a babának milyen textiliákra, milyen takaróra, párnára, rácsvédőre van vagy nincs szüksége a kiságyban. Nyilván mindenki a legjobbat szeretné gyermekének, és a megfelelő korban az elérhető legjobb, legbiztonságosabb termékekkel körülvenni őt.

A babatextíliák manapság már nagyon széles skálán mozognak, anyagukat és színvilágukat tekintve mindenképp nehéz a választás, sok esetben a formáról már ne is beszéljünk. A babafészek azonban legyen a fontossági lista elején, használata sokoldalú, kényelmes, és megnyugtatja a babát, fő szempontja a biztonság a babának és biztonságérzet a mamának.

Biztonság a babának, biztonságérzet a mamának

A minőségi babafészek a biztonságot jelenti az újszülött és a pár hónapos baba számára, mivel az anyaméh szűkös helye után kitárul a világ, ebben elhelyezve őt viszont a pihe-puha, meleg ölelés kényelme várja őt. Biztonságérzet a mama számra, mert az alvás bizonyítottan nyugodtabb lesz, később pedig az örökmozgókat védi a balesetektől.

Szinte bárhol elhelyezhető, kiságyban, kanapén vagy a járókában a konyhában, hogy amíg ő alszik, az anyuka megnyugvással végezhesse napi teendőit. Okos választás, ha együtt alszunk a babával, hiszen a peremei meggátolják, hogy véletlenül ráforduljunk, de ugyanígy jó döntés a használata utazás alkalmával is. Mivel bárhol elhelyezhető, így a meghitt, otthonos környezetet tényleg mindenütt biztosítani tudjuk a baba számára. 

Kutatások bizonyították, hogy egy babafészekben a baba folyamatosan a megszokott környezetében érzi magát, kiegyensúlyozottabbá válik ezáltal az alvása, és mindemellett az alvás intervalluma meghosszabbodik. A szülők számára így a babafészek mellett csökken az álmatlan éjszakák száma.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás