Hirdetés

Az osztott tárhely bizonyos igények esetén elégséges lehet, ám vannak olyan körülmények, amikor már nem. Példa lehet erre az, ha a látogatók száma jelentősen megnő, de nem kizárólag ez az egyetlen olyan ok, ami miatt inkább célszerű VPS-ben gondolkodni. 

Amennyiben szeretnél speciális beállításokat eszközölni, vagy egyedi modulokra van szükséged, akkor szintén jó döntés lehet egy VPS csomagra beruházni. Ha virtuális szervert bérelsz, az jóval kevésbé terheli meg a pénztárcádat, mintha fizikai szervert vásárolnál. Ráadásul a VPS jól skálázható, értve ez alatt a CPU-t és a memóriát is, mindez azonban fizikai szerver esetén értelemszerűen jóval macerásabb folyamat.

Na és a HDD-s VPS?

Abban az esetben, ha nagy látogatottságú weboldalt szeretnél fenntartani, akkor érdemes HDD-s VPS csomagot választani. Ez lehet egy hírportál, hírgyűjtő oldal, egy webshop vagy valamilyen népszerű online szolgáltatást nyújtó felület, akár edukációs jellegű.

Annak érdekében, hogy a virtuális szerver szolgáltatás valóban gyors legyen, az AB Plusz csapata úgy döntött, fizikai szervereit a létező legmodernebb SATA HDD háttértárolókkal szereli fel. Persze ahány személy, annyi elvárás, szóval ne riadj vissza, ha valamilyen egyedi VPS megoldást keresel, biztosan tudnak abban is segíteni. Jó hír, hogy náluk ingyenes a szakmai tanácsadás.

Mi a legfőbb érv a VPS mellett?

A hazai cégek a számok alapján rengeteget költenek szervervásárlásra, ám sokszor teljesen értelmetlenül teszik azt. A tudat talán megnyugtató lehet, hogy az adott vállalkozás birtokolja, tulajdonolja azt a bizonyos szervert, ám ritka az, hogy valóban ki is használják annak kapacitását. Maga a szervervásárlás sem olcsó mulatság, és akkor még nem beszéltünk a gyakorlatilag ablakon kidobott súlyos tízezrekről, amit a szerver hosting emészt fel.

Ezzel szemben a VPS szolgáltatás sokkal kedvezőbb a legtöbb magyarországi cég számára anyagilag. Ideális választás olyan vállalkozások számára, amelyeknek valóban szüksége van dedikált erőforrásra, ám nem indokolt, hogy vásároljanak egy saját szervert. Az üzemeltetés szintén nem ingyenes, bérlés esetén azonban sem szerverterem kialakításáról, sem annak karbantartásáról nem kell gondoskodni.

A virtuális szervert úgy kell elképzelni, hogy a dedikált erőforrásokat ugyanúgy rendelkezésedre bocsátják, beleértve a processzort, a memóriát és a tárterületet. Ezen a szekción kizárólag a te szervered dolgozik. A virtuális szerver teljesen elkülönítve található meg egy fizikai szerveren, saját operációs rendszerrel felvértezve. Ami a legjobb az egészben, hogy bármikor dönthetsz úgy, hogy nagyobb csomagot kérsz, ilyenkor egy minimális leállást követően már az emelt szintű erőforrások fognak szolgálatra készen állni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás