Hirdetés
(X)

Manapság rengetegféle lehetőség áll nyitva előtted, ha a padló takarítása a kérdés. Ott van a seprű és a lapát, a porszívó, a robotporszívó és a rúdporszívó is. De melyiket válaszd? Milyen előnyök és hátrányok szólnak egyik vagy másik mellett? Érdemes-e egy drágább takarítóeszközbe invesztálnod vagy sem?

Hagyományos módszerek a takarításban

A seprű és lapát mellett már réges-rég megjelentek a porszívók is, mégsem sikerült örökre búcsút mondanunk a seprűnek. Vajon miért? Mit nem tud a hagyományos porszívó, ami miatt sosem válthatta le a többi takarítóeszközünket?

A hagyományos porszívók legeslegnagyobb problémája, hogy nehezek, nagyok, és kinézetre sem túl szépek. Mindezek miatt az a helyzet, hogy ritkán tűrjük meg, hogy részesévé váljanak az otthonunk mindennapi képének, helyette inkább alaposan elrejtjük őket egy szekrény mélyén. 

Pontosan ezért viszont nem szívesen rángatjuk elő, ha csak egy kis munkához lenne rájuk szükség. Inkább csak a hétvégi nagytakarításhoz érdemes ezeket az ormótlan darabokat előszedni, hiszen ugyan – többnyire – elég jó teljesítményt képesek nyújtani, ugyanakkor nehezek, helyhez, illetve konnektorhoz kötöttek, a pozsákok állandó cserét kívánnak. További problémát okozhat, ha régebbi darabról van szó, ugyanis annak lehet, hogy HEPA szűrője sincs, ami egy allergiás, asztmás lakótárs, illetve gyerekek mellett főképp nem szerencsés, de a te egészségedre is hátrányosan hat.

Lehet-e rossz szavunk a seprűre? Nos, a hatékonysága messze elmarad minden porszívó mögött, noha könnyű mozgathatósága egyértelműen mellette szól. De lássuk inkább a többit!

Modern megoldások

Itt vannak a valóban modern robotporszívók, amelyek akár teljesen önállóan elvégzik a dolgukat, s már olyan is akad köztük, ahol még a porzsákkal is csak extrém ritkán akad dolgod. A napi takarításhoz valóban tökéletes megoldást nyújtanak, és portmentessé varázsolják otthonodat, de kevésbé jeleskednek a nem kiszámítható helyzetekben, amelyek még téged is váratlanul érnek. 

Erre is tökéletes megoldást nyújtanak a Roidmi.hu-nál kapható rúdporszívók, amelyek orvosolják a hagyományos porszívó összes hátrányát. 

A Roidmi S2 például egyesíti magában a rúdporszívók pozitív tulajdonságait, hiszen elképesztően könnyű és vezeték nélküli porszívóként kifejezetten egyszerű a munka vele. Több dizájndíjjal is jutalmazott termék, amelyet szívesen hagysz elöl, hogy valóban mindig könnyedén előkerüljön, ha szükséged van rá.

Tisztítókeféjével nemcsak a padlót, hanem a szőnyeget is hatékonyan takaríthatod. De külön kefével rendelkezik, hogy a polcok vagy például a számítógép billentyűzetét is könnyedén tisztán tarthasd, valamint a matracok, ágyak és más kárpitos felületek tisztán tartásához is rendelkezik egy külön fejjel, a hatékonyság jegyében. 

A tisztítófejek külön motorral rendelkeznek, így a hatékonysága nemcsak eléri, hanem meghaladja a hagyományos porszívókét. A vezeték nélküli porszívó dokkolója nemcsak tartóként, hanem töltőként is funkcionál, így mindig startra készen fog állni az új legkedvesebb társad a takarításban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás