Hirdetés
(X)

Nemtől és életkortól függetlenül nagyon sokunk életét keseríti meg a derékfájás. A mai világban rengeteg időt töltünk a számítógép előtt. A testtartásunk rendszerint egészségtelen, az életmódunk pedig mozgásszegény. A stressz is gyakran ütközik ki különböző nyaki, hát- és derákfájdalmakban.

Ha a fájdalom krónikussá válik, az ront az életminőségünkön. Ne jussunk el ebbe az állapotba, tegyünk azért, hogy ne kelljen fájdalommal élnünk. Az apró változtatások is hamar eredményt hozhatnak, ha kitartóak vagyunk, és szem előtt tartjuk az egészségünket.

Éljünk aktív, egészséges életet

Számos mozgásszervi panaszt, főleg fiatalkorban a mozgásszegény életmód okoz. Nem csak a fájó derekunk vagy hátunk érdeke a mindennapos sport. Az egész szervezetünk igényli a mozgást. Az aktivitás javítja a vérellátásunkat, több oxigénhez jutunk, erősödik az immunrendszerünk. 

Edzésben lesznek nem csak az izmaink, de a szívünk és a tüdőnk is. A munkában rossz testhelyzetben töltött időt kompenzálja a mozgás. Épp ezért érdemes erőt venni magunkon, és találni egy olyan sportot, amelyet hetente többször űzhetünk.

Ne vegyük félvállról a fájdalmakat

A testünkben bárhol jelentkező fájdalomérzettel jelez a szervezetünk. Természetesen nem kell minden kósza, néhány pillanatig tartó fájdalommal orvoshoz szaladni. Azonban ha hirtelen jelentkező komoly vagy elhúzódó, napokig, hetekig tartó fájdalmat érzünk, keressünk fel egy szakembert. 

Sokszor valóban csak a helytelen életmód, a túl puha ágy vagy a kényelmetlen karosszék okozza a panaszainkat. Azonban ha valami komolyabb egészségügyi ok áll a háttérben, jó, ha mihamarabb fény derül rá. Bármi is a gond, minél hamarabb orvosoljuk, annál hamarabb élhetünk újra fájdalom nélkül.

A derékrögzítők és szorítók jótékony hatásai

A különböző gyógyászati segédeszközök sokat segíthetnek derékfájdalmak esetén. A BükkösMed deréktámasztói és haskötői megkönnyítik a mindennapokat. Sport közben is jó szolgálatot tesznek, hiszen azzal, hogy rögzítik, tehermentesítik is a hát alsó szakaszát. Nem csak fájdalmak esetén ajánlott hordani bizonyos termékeket. Komoly terheléssel járó fizikai munka vagy aktív mozgás esetén segíthetnek megelőzni a sérüléseket. 

Hölgyek és urak számára különböző kialakításban érhetőek el a segédeszközök. Ráadásul a ruha alatt rejtve maradhatnak, így akár egész nap viselhetőek. Nem jelent problémát az esetleges izzadás sem, hiszen a támaszok, rögzítők speciális anyagból készülnek. Ezek elvezetik a nedvességet, így nem okoz kellemetlen érzést, ha melegben kell hordanunk az ortézist.

Műtét utáni állapotokban is segít a rögzítő

Nem csak akkor érdemes rögzítőt használnunk, ha derékfájással küzdünk. A tépőzáras haskötők kíméletesebbé teszik a hasi műtétek utáni napokat. A hasizmokat is érintő operációk után fájdalmakkal járhatnak a legkisebb mozdulatok is. A haskötő megtámasztja a derekat, mérsékelve a kellemetlenségeket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás