Hirdetés
(X)

Az asztalitenisz akár már kiskortól minőségi időtöltést nyújt. Nem kell sok dolog hozzá, így a szabadtéri otthoni szórakozás egyik kiváló fajtája is lehet, baráti és családi összejöveteleken a legtöbb korosztály bevonható ebbe a minőségi és egyben egészséges időtöltésbe.

Kültéri pingpong asztal – az egész család szeretni fogja

Egészen tavasztól ősz végéig ad kitűnő kültéri szórakozási lehetőséget a kültéri pingpong asztal. Kicsik és nagyok szabadban történő mozgását biztosítja, amely jelentősen hozzájárulhat a közösségi szórakozáson túl még az egészség megőrzéséhez is. Maga a sport könnyen és gyorsan elsajátítható a minimalizmus szintjén, azonban mindig kihívást ad, és jellegéből fakadóan, ha társ épp nincs a közelben, az asztal pozícióját változtatva kreatív módon, akár egyéni játékra és célok elérésére is lehetőséget ad.

A már kiskorban elsajátítható mozgásforma, az asztalitenisz az izgalmas játékon túlmutat, fejlesztő edzésforma az egész család számára, ugyanis fejleszti a motoros képességeket és az egyensúlyt, ezért kisebb gyermekek számára is rendkívül jó hatással lesz. Azzal, hogy az izmok számára hosszú távon biztosítja a rugalmasságot, az idősebb korosztály számára is többet ad a szimpla szórakozásnál.

Az odafigyelést igénylő tevékenység jellegénél fogva javítja a koncentrációt, ezáltal fejleszti az agyat is. Erősíti a szív- és érrendszert, és bár egy helyben végzett tevékenység, de mégis szükség van az intenzív mozgásra a játék során. Nem utolsósorban a testsúly csökkentéséhez is jelentősen hozzájárulhat, ezért fogyókúra idején is kifejezetten ajánlott.

Aki kedvet kap e népszerű testmozgáshoz, pár jó tanács megfontolását követően könnyedén megvásárolhatja a neki tetsző kültéri pingpong asztalt – a TacticSport oldalán található széles kínálatot is ajánlott átböngészni -, és már kezdődhet is az izgalmas játék. 

Mire figyeljünk oda, amikor megrendeljük a kültéri pingpong asztalt?

Az online vagy offline boltok polcain különböző típusú kültéri asztalok találhatóak, a kiválasztáskor érdemes abból kiindulni, hogy hányan és milyen térben kívánják használni. Aki kizárólag kültéren fogja az asztalt igénybe venni, annak fontos, hogy az időjárásálló asztalok közül válasszon, ugyanis akár a nagyobb viharok, akár az erős napsütés könnyen kikezdheti az inkább beltérre vagy fedett helyekre kialakított asztalokat.

Találunk olyat, ami inkább kisebb háztartások számára lett kialakítva, és vannak olyan asztalok, amik köztérre szántak már a gyártás során is – ezek rendkívül strapabíróak. Az otthon használatos asztalok esetében esetleg érdemes megfontolni, hogy további védelmet tudunk-e és akarunk-e biztosítani az asztal számára. Ezt megtehetjük úgy, hogy fedett térben tároljuk, ebben az esetben fontos az asztal mobilitása is, hogy könnyen mozgatható legyen, vagy akár további alkatrész, például védőtakaró megvásárlásával is biztosíthatjuk számára az időtállóság meghosszabbítását.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás