Hirdetés
(X)

Akik már próbálkoztak valamilyen kézműves tevékenységgel, tisztában vannak vele, hogy milyen pihentető. Nem is gondolnánk, de segít ellazulni. Közben nem merengünk az előttünk tornyosuló feladatainkon és csak a jelenre koncentrálunk.

Ha még nem fogtál bele semmilyen kreatív hobbiba vagy szeretnél egy újfajta technikát kipróbálni, akkor látogass el az Alkoss Otthon kreatív áruház oldalára, ahol több, elmélyülést biztosító tevékenységet találsz.

A gyémántszemes kirakó technikája

Újdonságnak számító és csodálatos alkotásokat tudsz létrehozni a gyémántszemes kirakókészletekkel. Nem kell hozzá előképzettség, a szett tartalmaz minden instrukciót és hozzávalót. Rengeteg téma közül válogathatsz, pl. állatos, absztrakt, gyümölcsös, portré, mesés. Az egyik legújabb téma a mandalákat ábrázoló kirakószettek.

A mandalák néhány éve jelentek meg különböző kézműves technikákban, legtöbbször színezőkben, számfestőkben. A kedvenc képünk vagy festményünk csillogó kövecskékkel való kirakása egy újfajta dimenziót nyit meg számunkra.

A mandala alakzatok szimbolikus kisugárzása

A mandala a távol-keleti népek sajátságos szimbóluma, a hindu és buddhista népek azt tartják, hogy az ember a mandala segítségével megtalálja az örömhöz és a boldogsághoz vezető utat. De nemcsak boldogságot hozó mandalák léteznek. Számtalan, szebbnél szebb alkotások születtek már, amelyek az élet különböző területeinek fejlődését szolgálják.

Vannak bőséget, szerelmet, gyógyulást hozó mandalák, és vannak, amelyek különböző területeken tanítanak. Mindegyik mandala középpontja egy-egy geometrikus alakzat, amelyek körül még más, szintén szimmetrikus vagy valamilyen állatot ábrázoló alakzatok láthatók.

A mandalákra való rendszeres rápillantás, illetve maga a mandalák elkészítése egy meditatív, elmélyülést hozó folyamat, melynek során biztosan nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válsz. Az Alkoss Otthon kreatív áruházban a képeken kívül egyéb tárgyakat is találsz mandala mintával!

Alkossunk együtt családtagjainkkal!

Az alkotás öröme, ha egyedül vagyunk, akkor is nagyszerű, hát még akkor, ha együtt csinálhatjuk valakivel. Legyen az egy családtag, egy barát vagy egy gyermek. Nagyszerűen kiegészíthetjük egymást, megbeszélhetjük, kinek melyik rész tetszik jobban, mivel szeretne foglalkozni, segíthetjük egymást. Minden egyes alkotás egy tanulási folyamat.

A mandalákat ábrázoló gyémántszemes kirakókészletek között is vannak olyanok, amelyek kezdők vagy gyermekek számára ajánlottak. Ezek a részben kirakható szettek olyan képeket ábrázolnak, amelyek egy része megmarad “üresen”, tehát az eredeti festmény vagy rajz látszik, és a megjelölt területeket kell kirakni a varázslatos sokszínű kövecskékkel.

A haladók és a bátrabbak nyugodtan fogjanak hozzá egy teljesen kirakható szetthez, nem fogják megbánni! Ha megtetszett az Alkoss Otthon kreatív áruházának ez a témája, akkor nézz szét a többi téma között is, biztosan találsz még kedvedre valót!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás