A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Szeretünk az évszakoknak megfelelő textilekkel, dekorációkkal otthonunkba is egy megújuló, kellemes hangulatot vinni. A nyár pedig vidámságával és élénk színeivel remek lehetőségeket rejt magában, és mindenképp érdemes az asztali dekoráció újragondolása, néhány ötletes megoldással feldobni a lakást.

A nyári asztali dekoráció alapjai

A nyár frissességét, üdeségét a konyhai ebédlőasztalon vagy a nappali dohányzóasztalán éppúgy gondoljuk át, mint a teraszon lévő asztal, asztalka díszítését.

Az asztali dekoráció alapjai a nyári asztalterítő, az asztali gyümölcsöstál, a váza idényvirágokkal vagy a nyaralást idéző homokkal, kagylókkal teli üvegcske, majd pedig jöhet a nyári asztali étkészlet összhangban a többi elemmel.

A legfontosabb dolog azonban mielőtt vásárolunk, hogy eldöntsük, milyen témát öleljen fel, milyen hangulatot adjon vissza a nyári asztali dekoráció.

Tematikus nyári asztali dekoráció 

A nyár az élénk színeivel, illataival, érzelmeivel az egyik legjobban visszaadható évszak az asztali dekoráció szempontjából. Téma szerint választhatunk, hol szeretnénk éppen lenni a reggeli elfogyasztása közben, vagy milyen stílusban kávéznánk délután. 

A nyári szezont a Kerámia Otthon Vintage lakberendezési webáruház 18 részes étkészlet kollekciói tökéletesen visszaadják mind témájukat, mind a színvilágukat tekintve. A mediterrán, olasz életérzést sokan szeretjük, és bizonyára mosolyt csal az arcunkra például az Amalfi-gyűjtemény, mely az érett citrom illatát hozza közelebb hozzánk a mesés táj megjelenítésével lelki szemeink előtt.

A tányérok, bögrék és kínálótálak mellett választhatunk hozzáillő fűszertartót, tálkákat vagy éppen ecet- és olajkiöntőt. A lényeg az egységes megjelenés, legyen egy élmény a nyári asztal mellett ülni, nagyokat beszélgetni és persze enni-inni.

Ha a nappaliban a dohányzóasztalt szeretnénk tematikus nyári asztali dekorációval ellátni, a tenger és annak élővilágának hangulatával nem foghatunk mellé. Jellegzetes itt a kék szín és árnyalatai, a tálalóedények, tányérok pedig a halak, a tengeri csillagok, a kagylók formáját öltik magukra.

Nyári hangulat mindenütt

Ha az asztalt épp nem étkezésre használjuk, egyéb dekorációval is kellemes nyári hangulat idézhető elő, mellyel ugyanúgy a vízparton vagy egy szívünknek kedves nyári vakáción érezhetjük magunkat.

Közkedvelt a nyári hangulatot ébresztő dekorációk között a tengert és a vitorlázást szemléltető kiegészítők sora. Ilyen a világítótorony formájú lámpa, a kék és fehér csíkos textíliák használata, vagy egy kormánykerék, egy evező, mint fali dekoráció szintén jó döntés.

A másik népszerű jelképe a nyárnak a napraforgó. Kiváló ötlet, ha a napraforgómintás textilek, porcelánok mellett élő napraforgóval is díszítjük az asztalt, a lakást.

Esténként semmiképp se feledkezzünk meg a lampionokról, gyertyákról, fáklyákról, azaz legyen nyári hangulat mindenütt!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás