Hirdetés

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint jogsértő volt az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség nagy visszhangot kiváltó, több mint nettó 700 milliós médiatendere. A bírság azonban nagyságrendekkel kisebb, mint a beszerzés értéke, 5 millió forint. A közbeszerzésre csak egy cég jelentkezett.

Jogsértő volt az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) gyorsított kommunikációs közbeszerzése, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) ötmillió forint bírságot szabott ki a szervezetre. A bírságot 15 napon belül be kell fizetni, a KD határozatának felülvizsgálatát a Fővárosi Törvényszéktől kérheti az OHÜ – derül ki a KD határozatából.

Az OHÜ-t tavaly szeptemberben hozta létre a vidékfejlesztési tárca a hulladékgyűjtés és -hasznosítás egységes irányítására. A szervezet augusztusban meghirdetett, gyorsított médiatenderét egyedüli ajánlattevőként – a több állami kommunikációs közbeszerzésen is sikeresen szereplő – Bell and Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (BP) nyerte meg. A vállalkozási keretszerződés előzetesen becsült értéke nettó 716,1 millió forint volt, s a végösszeg is ennyi lett. (A kreatív feladatok tervezésére és kivitelezésére, a médiastratégia kialakítására, médiavásárlásra és a pr feladatok ellátására nettó 477,4 millió forintos keretet terveztek, de ez a teljesítés során 50 százalékkal, 716,1 millióra bővülhet.)
További információk >>>

Kapcsolódó anyagok:

Feljelentés gyanúsan gyors közbeszerzés miatt

4 nap alatt 700 milliós pályázat

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás