Ki lesz a magyar szemétkirály? Újabb rendszerváltás a hulladékgazdálkodásban

2021. szeptember 12.

Hírek

A kormány 35 évre kiszervezi szinte a teljes hulladékgazdálkodást. Ez másfél emberöltőnyi idő. A pályázat nyertese élet és halál ura lesz egy egész iparágban, ugyanakkor mindig ott lebeg majd a feje fölött a milliárdos kötbérek réme. Az eljárást már megindították, remélhetőleg lassan kiderül, ki lesz a magyar szemétkirály. Szilágyi László, környezetvédelmi projektmenedzser, a Zöld Műhely… Tovább »

Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás – 2015

2015. május 27.

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ

Sajtótájékoztatók

A Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) idén – immár negyedik alkalommal – szervezi meg az „Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás – 2015” című szakmai konferenciát, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk!

Legyél te is látvány szemétszedő!

2015. május 4.

Hírek

Már több mint 85 ezren jelentkeztek a május 15-17. közötti “TeSzedd!”országos szemétgyűjtési akcióra, melyhez még 7-ig lehet csatlakozni. Érdekes lesz, ha a napokban az ország egy részén leáll a szemétszállítás az orbáni rezsicsökkentés miatt.

Orbánék lenullázták a hulladékgazdálkodást

2015. április 30.

Hírek

A Fidesz úgy államosította a hulladékgazdálkodást, hogy most az egész iparág háromszor drágábban működik. Immár a rezsicsökkentéshez kapcsolódó áremelési tilalommal veszteségbe hajszolt közszolgáltatók a csőd felé robognak, és az újrahasznosítás is visszaesett. A gödöllői Zöld-Híd már a napokban lehúzhatja a rolót.

Megszűnik az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség

2014. december 29.

Hírek

A december 13-i Magyar Közlönyben jelent meg, hogy december 31-én megszűnik az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. Feladatait január 1 -től az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség látja el.

2015-től országos lesz a HUNOR

2014. december 5.

Hírek

A partnerek aktív részvételével végrehajtott, sokoldalú tesztelések eredményei alapján a jövő évtől megindulhat a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere (HUNOR), amely gyors, pontos és hatékony adatfeldolgozást, illetve -szolgáltatást biztosít a hulladékgazdálkodás területén. E komplex informatikai rendszer teljes körűen támogatja az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) együttműködését a szerződött partnereivel és az ágazathoz kapcsolódó szervezetekkel.

Jövőre országosan elindul a HUNOR

2014. december 02.

Helyszín: Földművelésügyi Minisztérium, Darányi Ignác terem

Sajtótájékoztatók

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) tisztelettel meghívja Önt ünnepélyes sajtótájékoztatójára, amelyen összefoglalja a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere (HUNOR) projekt megvalósítását a közelgő projektzárás apropóján.

Hulladékos zűrzavar – Újfajta áfa jön?

2014. október 31.

Hírek

Veszélyes hulladékot bárhol lehetne égetni?! Az államreform részeként átalakul az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. A környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítási terve szerint egy újfajta fogyasztási adó lesz bevezetve. A netadó mellett ez is sújtani fogja a lakosságot!

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2014

2014. november 22. - 2014. november 30.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

November utolsó hete egész Európában a hulladékcsökkentésről szól. Idén november 22-30. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelynek keretében az Európai Unió országaiban lelkes önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára. A kezdeményezést Magyarországon az Országos… Tovább »