A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Otthonunk hangulatát jelentősen befolyásolja az, hogy milyen színű falak vesznek körül minket. Minden helyiség más-más stílussal és berendezéssel rendelkezik, így a színeket is érdemes lehet időnként variálni a változatosság kedvéért.

Határozzuk meg a célt!

Új falszín kiválasztásánál mindenképpen érdemes először eldönteni, hogy mi a célunk a leendő színárnyalattal. A színek ugyanis rendkívül nagy hatással vannak állapotunkra és hangulatunkra, ezért érdemes tanulmányozni a különböző árnyalatok emberre irányuló hatásait.

Élénkítéshez, motiváláshoz érdemes világos, akár bátor módon rikító színeket alkalmazni. Dolgozószobában, nappaliban ideális lehet egy-egy napsárga vagy bordó árnyalat, amely segítségével felélénkülhetünk, és egyből jó kedvünk lesz! 

Ha azonban alváshoz keressük a tökéletes színt, mindenképpen megnyugtató, természetközeli árnyalatokat szükséges választanunk. Például egy csodás kék a Cemix festékkínálatából remek választás lehet hálószobába és gyerekszobába is.

 A tökéletes színárnyalat kiválasztása

Ha interneten böngészve keressük a tökéletes színt, bizony gyakran érhet csalódás a végeredményt illetően. A monitorok és telefonok képernyője ugyanis nem minden esetben tükrözi a valóságot: azt, hogy a falra festve hogyan mutatna a kiszemelt árnyalat.

Éppen ezért érdemes a színválasztáshoz fizikai, beltéri festékárnyalatokat tartalmazó színkártyákat használni. Ezeket hazavihetjük, a falhoz tehetjük, és eldönthetjük, melyik lesz az “igazi” számunkra. Így figyelembe vehetjük a fényviszonyokat is, amelyek napszakonként és lámpafény alatt is változhatnak. Ezáltal a döntést is alaposabban hozhatjuk meg, és a végeredmény is pontosan olyan lesz, mint amilyet elképzeltünk.

Mi minden szükséges beltéri falfestéshez?

Az első és legfontosabb tényező a jó minőségű, magasan pigmentált és tartós beltéri festék beszerzése. Enélkül hiábavaló lesz a hosszas kutakodás a tökéletes árnyalat után, és maga a festés folyamata is. 

Érdemes nagy hangsúlyt fektetni a minőségi alapanyagok és eszközök beszerzésére bármilyen felújítási projekt során, beleértve a szobafestést is. Így biztosan azt kapjuk, amit elképzeltünk, és hosszan tartó lesz a hatás.

A festéshez szükséges továbbá egy takarófólia a bútorok és a padló védelme érdekében, és maszkolószalag a konnektorok, kilincsek letakarásához. Természetesen elengedhetetlen egy közepes és egy kisméretű ecset, valamint festőhenger is. Ajánlott egy létra használata is, különösen a nagyobb belmagasságú otthonoknál.

Ha pedig inkább profi szakemberekre bíznánk a festést saját magunk helyett, abban az esetben se feledkezzünk meg a minőségi falfesték beszerzéséről!

Találd meg a tökéletes beltéri falfesték árnyalatot otthonod minden helyiségéhez a Cemix segítségével! 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás