Hirdetés
(X)

ÖKO HOME ÖKOÉPÍTÉSZETI SZAKMAI KONFERENCIA & REGIO EARTH NEMZETKÖZI VÁLYOGÉPÍTÉSZETI FESZTIVÁL. Elméleti és gyakorlati tudás & Kreditpontos szakmai rendezvény. 2 rendezvény – 12 válogatott nemzetközi szaktekintély – 6 gyakorlati műhelymunka

ÖKO HOME Expó és Konferencia – Természetes megoldások a mai építőipari kihívásokra.

Az ÖKO HOME Expó és Konferencia, immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre, melynek küldetése, a legújabb ökoépítészeti trendek és technológiák hiteles bemutatása területük legnagyobb nemzetközi szaktekintélyeinek köszönhetően.

A konferencia küldetése: A mai környezetterhelő építési technológiák és építőanyagokkal szemben megmutatni a természetes építőanyagokkal történő építésben rejlő lehetőségeket. Olyan, a mindennapokban is használható tudást és szempontokat adni, melyek elősegítik a legmegfelelőbb anyag-és techhológiaválasztást, kiemelt hangsúlyt fektetve a lakók és az épület használóinak egészségére.

A természetes építőanyagok minden tekintetben képesek megfelelni a mai kor építészeti kihívásainak és elvárásainak, úgy hogy közben esélyt adnak a jövő generációinak arra, hogy minőségi környezetben élhessenek.

A CO2 kibocsátás csökkentése, regionálisan elérhető, újratermelődő természetes építőanyagok használatával. 

Jelenleg az építőipar fokozottan hátrányos helyzetben van az alapanyaghiánynak, az elérhető termékek soha nem látott drágulásának és a szakemberhiánynak a következtében. A természetes építőanyagok, ökológiai lábnyoma mérföldkövekkel alacsonyabb a ma használt termékeknél, regionálisan rendelkezésre állnak, és az elmúlt évtizedekben végbe ment kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően teljes biztonsággal használhatóak akár családi házaknál, de középületeknél, szállodáknál, irodaházaknál.

Az üzemi előregyártási lehetőségnek köszönhetően ma már egyaránt lehet hibrid technológiás öko falpaneleket, födémeket és tetőszerkezetet gyártani, vagy éppen 3d-és nyomtatási technológiával vályogházakat nyomtatni.

Az ÖKO HOME konferenciára, meghívott nemzetközi szaktekintélyek több évtizedes ökoépítészeti tapasztalattal rendelkeznek, munkáik között önellátó öko városnegyedtől kezdve, iskolák, óvodák, szállodák és több tucat ökologikus családi ház is megvalósult.

Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a mostani konferencián az épületbiológiára, hogy hogyan hatnak épületeink az egészségünkre és fordítva, hogy milyen hatást gyakorolunk mi emberek épített környezetünkkel a környezetünkre. A nemzetközi épületbiológiai intézet vezetője Winfried Schneider német építész, megmutatja mi a konkrét szempontrendszer, melynek köszönhetően egészséges, környezetbarát életterek valósulhatnak meg. Mindezt kiegészítve az épületbiológialilag ajánlott gépészettel és az egész mérhetőségét lehetővé tévő épületbiológia méréstechnikának bemutatásával átfogó képet kapnak a résztvevők.

Egy gyakorlati workshopokon  keretében be fogjuk mutatni a legújabb 3D vályogház nyomtatási technológiát. A helyszínen fogunk elkészíteni egy üzemi körülmények között előregyártható, ökologikus szalmaház falpanelt is, befújásos szalma hőszigeteléssel.

https://okohomeexpo.hu/ katt a képre.

A konferencia előadói:

1,Dipl. Ing. Dag Schaffarzek – Spreeplan berlini tervezőiroda vezetője, aki kifejezetten az ökoépítészetre és egészséges életerek kialakítására szakosodott és a családi házas projektektől, az önellátó lakónegyedig.

2, Dipl. Ing Franz Volhard – Darmstadti építésziroda vezetője, a könnyűvályog Európai legnagyobb szaktekintélye. Könyvei alapműként szolgálnak a vályogépítészetben.

3,  Reinhard Appeltauer – Sonnenklee GmbH – A legmodernebb szalmaépítészeti megoldásokkal és ETA minősített szalma építőanyagokkal tart előadást.

4, Franceska Moretti –  WASP 3D – a legmodernebb 3d-és nyomtatási technológiát mutatja be, és a technológia természetes építőanyagokkal történő ötvözési lehetőségeit.

5, Biró Péter  – nemzetközi épületbiológus, az egészséges otthonok és munkahelyek létrehozásához ad olyan professzionális szempontrendszert, mely a gyakorlati munkában is gyorsan átültethető

6, Karola König – az épületbiológián belüli továbbképzési lehetőségeket és az Európai épületbiológia tanácsadó hálózatot mutatja be

7, Bihari Ádám, urbanista építész , a Környezettudatos Építők Szervezetének elnöke, a NaturArch építésziroda tervezője, kivitelező csapatával kifejezetten ökologikus projektek tervezésére és megvalósításra szakosodott.

8, Horesnyi Béla a kenderbeton technológia hazai meghonosítója, gyakorlati oktató, és kenderházépítő. Előadásában a családi házas épületektől az iskolákig és a többszintes kenderbeton társasházakig láthatunk példákat.

9, Kárpáti József az ÉVOSZ könnyűszerkezetépítő tagozatának elnöke, az üzemben előregyártható, karbonsemleges épületek lehetőségeiről fog előadásában beszélni.

10, Winfried Schneider (online előadás) építész, a Rosenheimi Institute für Baubiologie und Nachhaltigkeit  (Épületbiológiai Intézet) vezetője az épületbiológia 25 alapszabályát és az épületbiológiai méréstechnika standardot fogja bemutatni

11, Johannes Schmid, nemzetközi épületbiológus, épületbiológiai méréstechnikus. Online előadásában az épületbiológiailag is ajánlott gépészeti megoldásokról, épületbiológiai méréstechnikáról fog beszélni

12, Herbert Gruber – az Európai Szalmaépítők az ESBA  elnöke(European Straw Building Association) online előadásában bemutatja a konferencia résztvevőinek, a legérdekesebb megvalósult projekteket.

Emelett a résztvevők a helyszínen 6 gyakorlati műhelymunkán is új gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

Részletek és jegyvásárlás: http://okohomeexpo.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás