A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az arctisztítás, a bőr pH egyensúlyának helyreállítása és a hidratálás létfontosságú az arcápolási rutinunk során. Az ajánlott három lépés következetes betartása segít fenntartani egy egészséges, fiatalos bőrállapotot, ezáltal magabiztosak lehetünk a mindennapokban. 

A helyes kivitelezés körülményei 

Az ideális bőrápolási rutin megköveteli, hogy minél jobban ismerjük bőrünket. Ehhez javasolt igénybe venni a BIOLA Webshop bőrtípus tesztjét, melynek kitöltésével személyre szabott tippeket, ajánlásokat kaphatunk a természetes kozmetikumokkal kapcsolatban. Mindezt bőrünkre szabva. 

Arcbőrünk alapos megismerése után megtervezhetjük az egyedi bőrápolási rutinunkat. Bio szemléletű, natúr termékeket használjunk, hiszen a cél, hogy minél természetesebb megoldásokat alkalmazzunk. 

Az arctisztítás az alapja az egész folyamatnak, ehhez szükségünk lesz géles vagy hab állagú arclemosóra. Mindenképpen langyos vagy hideg víz mellett végezzük, mivel a meleg víz a szárító hatást fokozza. A gondos tisztítás során megszabadítjuk bőrünket a szennyeződésektől, smink maradványoktól és a felesleges faggyútól. Ezek mellett ugyanis a pórusok könnyen eltömődhetnek, ami pattanások kialakulását vonhatja maga után, különösen, ha városlakók vagyunk!

Érdemes arctonik használatát is beiktatni, mely segít visszaállítani a peelingezés, bőrradírozás során megváltozott pH értéket, emellett gondoskodik a tisztítószer maradványok eltávolításáról és a pórusok összehúzásáról. Peelingezni hetente egyszer is elegendő! De a toniknak a hidratáló-tisztító hatása minden nap jól jön a vízhiányos bőrre, pl. az Írisz arctonik kiváló frissítő natúr megoldás a nyári-őszi időszakban a szeborreás és érett bőrökre is!

Ezután következhet a bőrtípusunkhoz ideális hidratáló krém felvitele. Ez a lépés a tiniknél is rendkívül fontos, ugyanis a vízhiány ellensúlyozása végett fokozódhat a faggyútermelődés. Ezt megelőzhetjük, ha rendszeresen hidratáljuk bőrünket.

Miért fontos, hogy kialakítsuk a saját bőrápolási rutinunkat? 

A gondos, előrelátó bőrápolás tudatosságot követel. Egyfajta megelőző szerepet tölt be, amely segítségével folyamatosan ápoljuk, gondozzuk bőrünket. Ennek köszönhetően egészségesebb, fiatalosabb marad. 

Fontos már tinédzser korban elkezdeni, hiszen ezzel elejét vehetjük számos bőrproblémának. Gondolunk például a pattanásokra, melyeket a vízhiányos, nem eléggé letisztított bőrállapot is kiválthat a kompenzáló faggyútermelés miatt. Ugyanakkor a pórusok eltömődése is vezethet aknés, pattanásos bőrhöz. 

Egy ideális bőrápolási rutin minden korban nélkülözhetetlen. Később a ráncok megjelenésének késleltetésében és a vízhiány okozta károk megakadályozása szempontjából lényeges a hidratálás a bőr mélyebb rétegéig lehatolóan még nyáron is, amelyekhez kiváló segítség az Írisz hidratáló arcbalzsam.

Ragyogó bőr természetes kozmetikumokkal

Hatékony tisztítást eredményez bőrkímélő felületaktív anyagai révén és hidratáltabbá varázsolja bőrünket lenmag kivonata által a Bio teafaolajos arctisztító gél, amely a zsíros, problémás bőrű kamaszoknak önmagában is nagyszerű bőrtisztító.

Frissítő, tonizáló hatást közvetít gyógynövény kivonatai segítségével a Bio stellária tonik, mely javasolt érzékeny, zsíros problémás bőrre és kevert bőrre is.

A száraz hámló, érzékeny bőr megnyugtatására és regenerációjának támogatására pedig ajánlott a Bio cickafarkfű – reishi bőrregeneráló gél. Gyógynövény komponensei mellett Spirulina és Ganoderma gomba kivonat tartalommal is rendelkezik. 

Találj rá te is a tökéletes bőrápolási rutinodra, természetes kozmetikumok segítségével!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás