Hirdetés
(X)

Amikor sor kerül egy épület felépítésére vagy átalakítására, akkor számos olyan munkaeszköz van, aminek feltétlenül kéznél kell lennie. Különben nem fogjuk tudni a megfelelő pontossággal és gyorsasággal elvégezni a feladatainkat.

Többek között ide tartoznak azok az építőipari gépek is, amik megoldást nyújtanak egy-egy fontos problémára. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabbá, kényelmesebbé és nem utolsó sorban biztonságossá válik a munkánk. Mindamellett, hogy profi végeredményre is szert tehetünk.

Ha nem tudod, hogy honnan szerezheted be ezeket a készülékeket, akkor nézz körül az Állványbázis.hu szerszámgépei között! Itt professzionális gépek között válogathatsz, amik 100%-ban megbízható működésre képesek.

Többet is megtudnál a legfontosabb munkaeszközökről, amikre szinte minden építkezésen szükség van? Akkor olvass tovább, ez az írásunk ugyanis erről fog szólni! Összesen négy gépet fogunk bemutatni, és természetesen azt is elmondjuk, hogy milyen feladatok elvégzésére lehet használni őket.

Áramfejlesztő

Ahhoz, hogy a munkaterületen tudjunk építőipari gépeket használni, áramra is szükség van. Ha a hálózatra nem tudjuk csatlakoztatni őket, akkor az áramfejlesztőkből, vagy más néven az aggregátorokból nyerhetünk energiát. Akkor is jó szolgálatot tesznek, amikor van ugyan áramkör a közelben, de áramkimaradás miatt nem tudjuk használni azt.

Betonvibrátor

Szinte minden építkezésen sor kerül a betonozásra, amikor például utakat, feljárókat vagy más erős szerkezeteket szeretnénk építeni. Ahhoz viszont, hogy a beton kellőképpen tömör legyen, nem szabad hagyni, hogy légbuborékok keletkezzenek benne, amikor még folyékony állagú. Ezt úgy érhetjük el, ha egy betonvibrátorral “átdolgozzuk” a masszát.

Bontókalapács

Az építési területen gyakran kell lebontani már meglévő szerkezeteket, ha nem mindent újonnan építünk. Gondolunk itt például egy betonalapzat vagy belső válaszfal eltüntetésére, amit csak a megfelelő kialakítású munkaeszközzel tehetünk meg. Egészen pontosan egy olyan bontókalapáccsal, ami alkalmas az erős anyagok, például tégla, beton szétbontására.

Talajfúró gép

Sok esetben szükség van arra is, hogy a talajban kis átmérűjú lyukakat fúrjunk. Például amikor kerítésoszlopokat szeretnénk fixálni, és az elemeket bele kell ütnünk a földbe, vagy amikor csöveket szeretnénk végigvezetni a föld alatt. Ebben az esetben egy profi használatra tervezett talajfúró gépet kell használnunk, amivel függőlegesen és vízszintesen is utat vághatunk a talajba.

Láthatod, hogy az építkezéseken sok olyan feladat napirendre kerül, amit csak a megfelelő munkagépek birtokában lehet elvégezni. Betonnal szinte mindig dolgozni kell, de a talajmunkák is rendkívül gyakoriak. Sőt, arra is kell gondolni kell, hogy hogyan tudunk áramot fejleszteni, és megfelelő szélességű, mélységű lyukakat ütni a talajba.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás