Hirdetés

Szenvednek az állatok az Animal Planet tévécsatorna egyik legnépszerűbb műsorában – állítja egy amerikai oknyomozó lap. A készítők hanyagul bánnak az állatokkal, begyógyszerezik őket, és az állatok időnként el is pusztulnak a forgatás miatt- írta az origó.

Komoly vádakkal támadja az Animal Planet tévécsatornát az amerikai Mother Jones magazin. James West, a lap oknyomozó újságírója január közepén megjelent, több hónapos kutatómunkával készült cikkében súlyos hanyagsággal vádolja a csatorna Call of the Wildman című realityjének készítőit.

A nálunk “A Teknősember kalandjai” címmel futó sorozat központi szereplője Ernie Brown Jr., aki vadállatok befogásával foglalkozik. A Teknősembernek is nevezett férfi általában puszta kézzel fogja meg a házakba, városi környezetbe került állatokat, amelyek a műsor készítői szerint amúgy halálra lennének ítélve, ám hála Brownnak, mentőhelyekre kerülhetnek.

A sorozat valóságshow-ként fut a csatornán, de a Mother Jones azt állítja, hogy valójában egy megrendezett műsorról van szó. Sőt West szerint nemcsak valóban megtörtént eseteket játszanak újra a kamera előtt, hanem új sztorikat is kitalálnak. West forrásai szerint – a műsorban közreműködő, nevük elhallgatását kérő emberekről van szó – az állatokat gyakran a show kedvéért szerzik be farmokról vagy prémvadászoktól, hogy aztán hamis veszélyhelyzeteknek tegyék ki őket.

Életveszélyes állapotba került mosómedvék, elpusztult denevérek, bedrogozott zebra
. RÉSZLETEK >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás