Hirdetés

‍A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által 2000-ben alapított díjat minden évben három kategóriában ítéli oda a KSZGYSZ Elnöksége a környezetvédelem területén kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak. Csepregi István környezetvédelmi szakjogász életműdíjat kapott.

A díj átadására a május 6-án megrendezett 22. Országos Környezetvédelmi Találkozón és Díjátadó gálán került sor. A megnyitót követően – a több mint 250 résztvevőt – video üzenetben köszöntötte a találkozó fővédnöke, Kőrösi Csaba, az ENSZ közgyűlés elnöke, aki rövid helyzetértékelését követően felhívta a figyelmet mindannyiunk közös felelősségére környezetünk védelme érdekében. A díjakat Dr. Ágoston Csaba, a Szövetség elnöke és a találkozó védnökei, Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár, és dr. Botos Barbara klímanagykövet, valamint dr. Bándi Gyula biztoshelyettes adta át.

A Vállalkozás kategória díját – megosztva
– a Corn Oil Press Kft. vehette át a szerves maradékanyagok innovatív hasznosítása, a Grapoila termékek sikeres piacra vitele elismeréseként.
– a Sain-Gobain Hungary Kft. a környezettudatos működés és társadalmi felelősségvállalás terén kifejtett tevékenysége elismeréseként kapta.

Gubó Eduárd az agrár-környezetvédelem területén végzett alkalmazott kutatói és innovációs tevékenysége elismeréseként az Ifjúsági kategória Díját vehette át.

Respray Solutions Kft. az innovatív, környezettudatos Respray újratöltési megoldásainak elismeréseként Oklevélben részesült.

„A Környezet Védelméért” Díj Egyéni kategória díját Dr. Csepregi István környezetvédelmi szakjogász a természet- és környezetvédelem terén kifejtett több évtizedes áldozatos munkássága elismeréseként vehette át.

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az European Water Association (EWA), az International Solid Waste Association (ISWA) és a Network for Industrial Contaminated Land in Europe (NICOLE) tagja.

RÉSZLETES FÉNYKÉPES BESZÁMOLÓ A KSZGYSZ HONLAPJÁN >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás