Hirdetés
(X)

Napjaink életvitele egyre inkább afelé tolódik, hogy az energiatakarékosság, a környezetvédelem a középpontban kell, hogy szerepeljen. Ennek egyik sarkalatos kérdése a rezsiszámla, azon belül is annak a fűtési része. 

Ugyanis az elmúlt évek történései hatására mindenki érezheti magán és a számlákon az áremelkedések mértékét. Ezért a családok igyekeznek a lehető legjobb megoldást kitalálni ennek orvoslására.

Váltás a fűteni is tudó légkondira

Sokan már hallottak róla, és alkalmazzák is otthonaikban, azaz egy hűtésre és fűtésre is alkalmas, ún. split klímával egészítik ki, vagy cserélik le a meglévő fűtési rendszerüket. A témával most ismerkedők számára az elsődleges kérdés, hogy olcsóbb lesz-e a fűtésük a közelgő télen, ha megnézik az egyenleget a klíma árak vonatkozásában is.

Ilyenkor több mindent kell figyelembe venni. Elsőként azt kell tudni, hogy a klímák eltérő, hőszivattyús technológiája miatt a hagyományos gáz vagy elektromos rendszerű fűtésekhez képest azonos szintű vagy jóval alacsonyabb rezsiszámlákat lehet elérni. És itt természetesen az áremelkedések előtti szintet vesszük viszonyítási alapnak. Másik pedig, hogy sokkal gyorsabban tudunk egy klímával felfűteni egy helyiséget.

Már az alacsonyabb árú split klímák is megérik a befektetést, hiszen minden nélkülözhetetlen alapfunkcióval rendelkeznek. Akik szeretnének egy összetettebb, számos egyéb kényelmi opcióval bíró készüléket, azoknak javasoltak a drágább berendezések, de érdemes ezek között is figyelni az éppen elérhető akciókat.

Mit takar a split klíma fogalma?

Van akinek már ismerősen cseng, de sokan még csak most ismerkednek a klímák kategorizálásával. Aki már használ klímát, nagy valószínűséggel split klímát használ. A “split” kifejezés mindössze arra utal, hogy a légkondicionáló beltéri és kültéri egységet is tartalmaz. 

Megkülönböztetünk mono-split és multi-split klímákat. A mono-split klíma esetében egy beltéri egység, míg a multi-split klíma esetében több beltéri egység kapcsolódik a kültéri modulhoz.

Annak eldöntéséhez, hogy melyik opciót válasszuk, érdemes mindenképpen kikérni szakember véleményét, hiszen ő tudja felmérni hitelesen a terepet, és megvizsgálni azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni. Sokszor a lakás olyan jellemzőit is belekalkulálja, amelyekre mi nem is gondolnánk.

Ha megvan a végleges döntés, akkor érdemes átböngészni a Hisense klíma webshop oldalát, ahol különböző árkategóriájú légkondik találhatók. Lehet, hogy mindegyik helyiségbe ugyanolyan modellt választunk, de az is lehet, hogy a szakember tanácsára, egy adott helyiségbe másmilyen kell, például olyan, amelyik nagyobb kapacitással rendelkezik.

A kiválasztás legfőbb szempontjai

A legfontosabb, aminek utána kell nézni, hogy az adott webáruház rendelkezik-e valós céges háttérrel és személyzettel. Ugyanis a klíma vásárlásánál gyakran kell egyeztetni a munkatársakkal. A másik pedig, hogy az adott készülékhez mennyire elérhetők alkatrészek, hiszen hiába olcsóbb egy készülék, ha pótalkatrészek nem elérhetők vagy csak horribilis áron juthatunk hozzájuk.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás