Hirdetés

A kormány által kitalált múzeum-negyed beruházás szép lassan elkezdődni látszik: vasárnap három évre bezárt a Szépművészeti Múzeum. A Városliget zöldfelületének pusztítása, az építkezések ugyan még nem kezdődtek el, ám a projektet lebonyolító állami cég már közel 1 milliárd forintot elköltött. Csak az irodájuk bérleti díja havi 3,6 millióba kerül.

A környezetvédők és egyéb “kukacoskodók” tiltakozásával mit sem törődve, a kormány a fejébe vette, hogy megvalósítja a tervek szerint 100 milliárd Ft-os költségvetésű múzeum-negyed projektet, aminek keretében óriási épületeket emelnek, és hatalmas fákat vágnak ki a közkedvelt Városligetben. Volt olyan tiltakozó, aki úgy fogalmazott: “Rákosi, és a második világháború végzett akkora pusztítást a Városligeten, mint amekkora kárt a most tervezett múzeumnegyed-projekt okozhat.”, és a tervek tényleg nem túl kecsegtetőek.

Az már szinte megszokott “apróság”, hogy a Múzeum Negyed projekt lebonyolításával megbízott Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. megbízásából a projekt nemzetgazdasági hatásairól az az offshore hátterű KPMG Tanácsadó Kft. írt 24,5 millió forintért tanulmányt, amely a 25 milliós értékhatár alatti közbeszerzéseken feltűnően sikeres – és amelynek neve onnan lehet ismerős, hogy az ő értékbecslésével szentesítette az MNB az Eiffel Palace megvásárlását.
További részletek az atlatszo.hu-n >>>
 

A Városliget beépítésére szórják a milliárdokat Orbánék

A Városliget beépítésére szórják a milliárdokat Orbánék

Az idei tartalék közel tizedét vette ki a kormány a költségvetés tartalékából. Egy hónapig bírták, ám január 30-án elfogyott a türelem és mélyen belenyúltak a mézes bödönbe: Orbán Viktor két kormányhatározattal 8,8 milliárdot kanyarított ki különféle projektekre a költségvetés általános tartalékából.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás