A rovat kizárólagos támogatója

A tisztánlátás kedvéért az állami földek ügyében. Igazak voltak a hírek, hogy elveszítjük az állami földvagyont. Az Élőlánc már május végén figyelmeztetett… Jakab István bejelentette a Parlamentben az utolsó parlamenti napon, majd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara lapjának július-augusztusi számában megjelent interjúban azt is megerősítette, hogy augusztus közepén benyújtják… MIT IS ???

A közvélemény azt hiszi – és ebbe a hitbe Fazekas Sándor miniszter ringatta – hogy hosszas vita, egyeztetés fogja megelőzni az erre vonatkozó jogszabály elfogadását. Csakhogy – ahogy ez a Jakab interjúban világossá válik – ezt a javaslatot nem a Parlamenthez, hanem a Kormányhoz nyújtják be. Nincs szükség új jogszabályra,

NEM KERÜL EZ A SÚLYOS KÉRDÉS A PARLAMENT ELÉ, mert már jó előre gondoskodtak arról, hogy az állami földek egy tollvonással eladhatóak legyenek… Egyébként a Magosz nem párt, és nem része a kormánynak, ezért nem is nyújthatna be törvényjavaslatot a Parlamentbe.
EZÉRT IS MONDJÁK, HOGY A JELENLEG HATÁLYOS TÖRVÉNYEK ALAPJÁN…, mert a Földtörvény 1.§ 4. pontja úgy rendelkezik, hogy az állami földekre a Nemzeti Földalapra vonatkozó törvény vonatkozik, az pedig lehetővé teszi az állami földek eladását.

A KORMÁNY EGYETLEN TOLLVONÁSSAL DÖNTHET.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöksége is támogatja az elképzelést…
TUDNI KELL, HOGY A NEMZETI AGRÁRKAMARA EGYENLŐ A MAGOSSZAL, mert az egylistás szavazáson csak a Magosz listájára lehetett szavazni.
A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA elnökségének állásfoglalásában olvashatjuk, hogy szorgalmazzák, hogy „a magyar gazdák legteljesebb köre minél előbb tulajdonosává válhasson a jelenleg még állami tulajdonban levő termőföldeknek.”

Jakab interjú:  Jakab interjú NAK lap (872 KB pdf.)

HA NEM LENNE TRAGIKUSAN KOMOLY A HELYZET, AKKOR EZEN AKÁR KACAGHATNÁNK IS…, hiszen az Ángyán jelentésekből pontosan tudjuk, hogy az állami földek pályázatain távolról sem a helyi gazdák nyertek, sokkal inkább milliárdosok, nagybirtokosok, műkörmösök és tetőfedők – a Fidesz és a Magosz érdekkörébe tartozó emberek, és néhányan a gazdák vezetői közül, akik hajlandóak voltak társaikat elárulni. Nos, hát ezek a jelenlegi bérlők fognak most „kedvező finanszírozással” – azaz kvázi ingyen a nemzeti vagyon megrablásával tulajdonossá válni. 
 

false

 Jakab István a 2005-ös gazdatüntetésen. 
(Jakab jelenleg a FIDESZ parlamenti alelnöke)
Kép: Ács Sándorné


 

 LÁTNI KELL, HOGY AMIKOR A KORMÁNY, A MAGOSZ ÉS A NAK „GAZDÁKRÓL” BESZÉL, ERRE A KÖRRE GONDOL.
Arcátlan csúsztatás, a tízmilliós magyar nép aljas félrevezetése, hiszen az átlag ember számára a gazda szó azokat a családokat jelenti, akik vidéken a földből élnek, de valójában éppen ők azok, akik nem jutottak állami földhöz, mint például a lepsényi, a kajászói, a borsodi mezőségbeli, a csongrádi gazdák, de felsorolhatjuk az egész országot is, mert ez mindenhol így ment. Nagykarácsonyban például gyomorforgató módon egy 3 hektáros gazda család elől egy több ezer hektárt megkaparintó valamikori TSZ elnök felesége nyerte el az ott meghirdetett 6 hektáros darabot…

NEMZETELLENES BŰNCSELEKMÉNY, AMI KÉSZÜL, mert a tudósok előrejelzései alapján 10-15 év múlva ma még elképzelhetetlen élelmiszerhiány várható, melyben a számítások szerint az emberiség 80 (!) %-a fog éhen pusztulni. Napról napra nagyobb, felbecsülhetetlen értéke lesz az élelmiszertermelő kapacitásoknak, azaz a termőföldnek. Ezért mérhetetlenül aljas és embertelen bűncselekmény a 10 millió magyarral szemben az 500.000 hektár állami földet kiengedni a magyar állam kezéből.

ÉS NEM CSAK EZÉRT, HANEM AZÉRT IS, MERT EZZEL JÖVŐBELI ÁLLAMI BEVÉTELEKRŐL MONDUNK LE, egy olyan időszakban, amikor a PAKSI BŐVÍTÉS miatt hatalmas adósságterhet tesz a kormány a következő generációk nyakába, miközben megfosztja őket az állami földekből befolyó jövedelmektől.

ÉS RÁADÁSUL EBBEN A SZÍNLELT ADÁSVÉTELBEN MI FIZETJÜK A SZÁMLÁT, mert az a bizonyos „kedvező finanszírozás” bizony közpénzt, állami hitelt jelent, vagyis azt, hogy úgy adjuk oda az 500.000 hektárt, hogy az ellenértéke nem folyik be a kasszába, mert arra is mi adófizetők dobjuk össze a hitelt.

MOST VÉGKÉPP KIDERÜL, HOGY KÉPES-E GONDOLKOZNI A MAGYAR NÉP,  mert ha ezt így elfogadja, akkor megérdemli a sorsát… A tragédia csak az, hogy a gyermekeinket taszítjuk tragédiába, azokat, akik ma még nem tehetnek semmit, hogy megakadályozzák mindezt.
VÉGÜL, DE NEM UTOLSÓ SORBAN: A sejtelmes kormányzati nyilatkozatokból – „gondolkoznak róla, vizsgálják a kérdést” – látható, hogy a dolog már régen el van döntve – tehát VAN A KORMÁNYNAK 500 MILLIÁRD FORINTJA ERRE A „KEDVEZŐ FINASZÍROZÁSRA” !!!
Nos, ha így áll a dolog, akkor ezt a forrást viharos gyorsasággal tegyék be az oktatásba és az egészségügybe!
EZT KELL KÖVETELNI MINDEN ÉPESZŰ MAGYAR EMBERNEK, PÁRTNAK ÉS ÉRDEKKÉPVISELETNEK.

Mezőfalva, 2015. augusztus 6.
Ács Sándorné agrármérnök

 

 A települések eltérő érdekérvényesítő képessége  

Az adatok elemzése alapján határozottan állítható, hogy az egyes települések gazdálkodói nem azonos eséllyel pályáznak az állami földek bérleti jogának megszerzésére. A VI. jelentésben a 2014. január 1-i állapot szerint bemutatott eredmények alapján úgy tűnik, hogy az egyes települések „érdekérvényesítő képességében” jelentős eltérések mutatkoznak. 
Elgondolkodtató részletek: Vesztes – nyertes települések – állami földbérletek – 2014 jan. állapot (word 70 KB)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás