Hirdetés

Legfeljebb a Magyar Zene Háza készülhet el a következő választásokra. A projekt befejezése (vagy leállítása) már a következő kormány kezében lesz.

A következő választásokra már biztosan nem készül el a budapesti Városligetbe tervezett múzeumi negyed, holott tavaly tavasszal még kiemelt kormánycél volt, hogy 2018. március 15-ig megvalósuljon az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes – írja a Népszabadság.

Baán László, a projekt kormánybiztosa a lapnak elmondta: az egyre jelentősebb csúszások miatt legfeljebb egy épület készülhet el a Liget-projektként beharangozott ötből a 2018-as választásokra. Így a következő kormányra vár, hogy befejezze, vagy le-/megállítsa a projektet. A kormánybiztos elárulta, hogy legfeljebb a Magyar Zene Háza készülhet el a következő választásokra. Eddig ugyanis erre az egy épületre sikerült tervezői szerződést kötni 740 millió forintért. A koncerteket és zenetörténeti kiállításokat befogadó 8000 négyzetméteres pavilonnak van egyedül esélye a 2018-as tavaszi átadásra.

 

Reakció

A Városliget Zrt. ugyanakkor azt közölte, hogy a kormány döntése szerint két ütemben, 2018 tavaszán, valamint 2019 második felében vehetik majd birtokba a látogatók az újonnan épült és a megújítandó városligeti intézményeket. „Az első ütemben a Szabolcs utcai Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központ, a felújított Szépművészeti Múzeum, az újjáépített Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, az elbontott egykori Hungexpo épületek helyén felépítendő Magyar Zene Háza kerül átadásra, míg 2019-ben a Petőfi Csarnok helyén megépítendő Új Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, a felújított Vajdahunyad Vára és az Olof Palme Ház, a Városligeti Gyermekszínház, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztése készül majd el.”

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás