Hirdetés

Hónapok óta vágják a fákat a Dagály fürdő területén. Hónapok óta hazudoznak, sumákolnak a pusztítás tényleges méreteiről. Úgy látom, hogy a lakosság nem fogta fel, hogy ha kiemelt beruházássá nyilvánítanak egy építkezést, az egyenlő a törvénytelen, statáriális faírtással, természetkárosítással, a lakosság nem tájékoztatásával.

Ezt pedig már megtapasztaltuk a Kossuth téren, a Ludovika téren, az Olimpiai parkban és számos más helyen. A Dagály helyén is lesz új, modern uszoda, állítólag még a Duna fölé hajló szálloda is…minden lesz, csak "népfürdő" nem, csak fa nem….csak az nem, amiért mi, városlakók szerettünk oda járni.

A kivágott fákat már nem hozza vissza senki.

De ma még az Árpád hídról látunk néhány fát…Sokan hiszik, hogy van remény. De nincs!. Embertelen bánásmód következtében, "magától" pusztul el, amelyik az építkezés útjába kerül. Hiába nyírták fel őket elképesztő magasságba.

Egyenlőtlen feltételekEgyenlőtlen feltételek

A földmunkagépek munka közben ripityára törik a legnagyobb ágakat, felszaggatják a gyökereket, 5-6 méter magas kőrakásokat raknak rájuk, de ők nem vágták ki!.

dagályos fák kőrakásokkal dagályos fák kőrakásokkal

Sajnos itt sincs kijelölt építési terület, ahogyan a Városligetben sincs, az építészek kérése ellenére! Így szabad a vásár!  Szabad a pusztítás!  Amikor arra jártam, a szmogriadó tájékoztatási fokozata volt érvényben. Le kellett volna állítani a nagy porral járó építkezést. Nem tették.

dagályos beporzás méhek nélkül a leendő vizes VB helyéndagályos beporzás méhek nélkül a leendő vizes VB helyén
Körben a népfürdő utca és a hajóállomásra lehajtó vastagon borítva a felhordott, megszáradt sárral. Az elhaladó autók mögött hatalmas porfelhő csap az égig. A kerítés menti cserjéken ujjnyi vastagon áll a por.

Az építkezést ellátó vízvezeték cső repedéseiből több helyen hatalmas sugárban spriccel a víz.. Semmi nem drága! " Veszélyben élünk ma. Az ember uralkodik a természeten, mielőtt megtanult volna önmagán uralkodni"

dagályos víztakarékosságdagályos víztakarékosság

Kapcsolódó anyagok:

Fagyilkolással a vizes világbajnokságért

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás