Hirdetés

2015 decemberében szokatlanul meleg volt Nagy-Britanniában, ezt pedig nem csak a hőmérsékleten, hanem a mókusokon is észre lehetett venni – a szőrös kis emlősök valósággal kikerekedtek az enyhe idő miatti táplálékbőségtől – írja az Origo.

A mókusok nem alszanak téli álmot, inkább csak téli pihenőt tartanak. Zsírraktáraikat feltöltik és vastagabb téli bundát növesztenek, hogy átvészeljék a zord hideget. Mindezek miatt ilyenkor tömzsibbnek tűnnek a szokásosnál. Az idei tél során azonban a megfigyelések szerint minden eddiginél pufókabbá váltak az apró állatok.  A Telegraph által megszólaltatott szakértő szerint az enyhe idő miatt sok mag, gomba és mogyoró állt a mókusok rendelkezésére, így volt is mit behabzsolnia a rágcsálóknak. (origo)

Számos helyről jelentették az elmúlt hetekben, hogy a szokottnál jóval vaskosabb, szinte már púfok mókusok bukkantak fel közparkokban. Szóltak hírek walesi és amerikai rágcsálókról is, akik jelentős súlygyarapodással tolták végig a téli szezont.  Az ok nagyon egyszerű, a mókusok számára a tél jellemzően a koplalásról és így a súlyvesztésről szokott szólni, de most az enyhe tél miatt sok helyen a szokottnál jóval több táplálék maradt hozzáférhető. Sok órányi mókuskerekezés kéne, hogy lemozogják ezeket a zsírpárnákat.

Közvetlen hivatkozás a képhez

További képek a 444.hu-n >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás