Hirdetés

Az Agrárminisztérium Zöld Forrás 2024-es természetvédelmi pályázatának eredményei megszülettek. A Bíráló Bizottsága döntési javaslatát Nagy István agrárminiszter  július 17-án aláírta.  A döntés nyilvános, felkerült a kormany-hu oldalra, igaz a szkennelést még tanulniuk kell az illetékeseknek.

Az Agrárminisztérium 40 millió forint értékben támogatja a hazai, környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket. A 2024. évi pályázati felhívásra 61 szervezet nyújtotta be pályázati dokumentációját, melyből 41 darab felelt meg a formai értékelés szempontjainak. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 21 civil szervezet részesül támogatásban, akik az általuk kidolgozott és benyújtott projektek megvalósításával járulnak hozzá a pályázati felhívásban rögzített természetvédelmi célok eléréséhez.

 A pályázati döntés itt érhető el. Sajnos a kormány.hu-oldalra nem sikerült oldalhelyesen beszkennelni a dokumentumot.

Miközben a stadionokra, kurzusfilmre, NER ingatlanbefektetőkre, Fidesz kollaboráns egyházakra, kormányproagandára, stb. számolatlanul ömlenek a közpénz milliárdok, a környezet,- természetvédelmi civil szervezetek szánalmas éves összegre pályázhatnak.

1995-ben még a Horn kormány Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériuma 1 milliárdot (!) adott évente a civil pályázatra, az Orbán kormányok alatt (ahol megszűnt az önálló tárca, és a sok területen ellenérdekelt agrár jellegű minisztériumok államtitkárságává süllyedt) évről-évre csökkent ez az összeg az idei 40 millióra.

A magát zöldrefestő, zöldnek beállító Orbán-rezsim lebetonozza nagy tavaink partját, tönkreteszi hazánk természetes életterét, kiszolgáltatja az országot az (orosz, német, Délkelet-ázsiai, arab, stb.) multiknak, bebetonozza a putyini energiafüggést, és közpénz 100 milliárdokból eteti a kormánypropagandát szajkózó MTVA-t, és egyéb lakájmédiát. Nem érdeke a rezsimnek a valódi környezet, és természetvédelem támogatása, mely tevékenység csak útjában áll a NER oligarchák természetpusztító befektetéseinek.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás