Hirdetés
Macskaárvaház Alapítvány sajtóközlemény

Az állat és természetvédő Macskaárvaház Alapítvány és a Szurkolók az állatokért mozgalom megnyugvással értesült arról, hogy Győrffy Balázs korábbi országgyűlési, jelenlegi Európa Parlamenti képviselő, aki részegen súlyosan bántalmazott egy nőt, lemondott minden pozíciójáról, és visszavonul a közélettől.

A friss történet: Győrffy úr bukása – Az éppen kezdő patrióta részegség miatt nem emlékszik

A Macskaárvaház Alapítvány és a Szurkolók az állatokért mozgalom egyúttal elismerésüket fejezi ki, amiért pártja a Fidesz, gyors, határozott és világos álláspontot fogalmazott meg Győrffy tetteinek vállalhatatlanságával kapcsolatban. Győrffy személyében egy olyan agresszív politikai gengszter távozik a közéletből, aki hosszú évek óta gátlástalanul uszított a vegán állatvédők, a növényi alapú táplálkozást népszerűsítők, a vallási, erkölcsi vagy egészségi okokból a húsfogyasztást elutasítók ellen. Győrffy személyében tehát nemcsak egy gátlástalan nőverő, de egy, a gyenge, védtelen, kiszolgáltatott állatok jogaiért kiállókkal szemben is gyűlöletet keltő szégyenteljes figura távozsával lett egy kicsivel jobb minőségű a hazai közélet.




 




 




 

Győrffy Balázs: a legnagyobb baj, hogy politikai támogatást kapott a sötétzöld gondolkodás
Az európai parlamenti többség és az Európai Bizottság előre láthatta, hogy az az irány, amelyet követ, zsákutcába viszi az uniós agráriumot, csak azzal nem számoltak, hogy a gazdálkodók a sarkukra fognak állni – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltje.

Az állami földek eladásáért küzdött, igazi nagybirtokos lett Győrffy Balázsból
Az állami földek eladásáért küzdött agrárkamarai elnökként, végül igazi nagybirtokos lett az ittas verekedésért pénteken lemondani kényszerült Győrffy Balázsból.
A 24.hu gyűjtötte össze a politikus gyarapodását:

Győrffy Balázs a Veszprém megyei Nemesgörzsöny polgármestereként kezdte közéleti karrierjét 2006-ban, 2010-ben lett országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben, legutóbb 2022-ben lett képviselő. Végig az agrárvonalon mozgott, a helyi gazdakörökben töltött be vezető szerepet, majd 2013-tól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökévé választották, a tisztséget most is ő viseli.

Neve az állami földpályázatoknál került be először a hírekbe, amikor a súlyosan látássérült, a helyiek szerint önálló gazdálkodásra alkalmatlan édesapja 10 hektáros szántó haszonbérleti jogát nyerte el Nagyacsádon még 2012-ben. Pár évvel később, az állami földek privatizációjakor még inkább reflektorfénybe került: az agrárkamara elnökeként lobbizott azért, hogy az állam értékesítsen a gazdáknak földeket, majd képviselőként beadott egy leendő földtulajdonosoknak kedvező módosító indítványt, mely megengedte a bérleti díj felemelését. Ezután ő is, és édesapja is indult egy liciten, 15, illetve 3 hektáros területet nyertek el. Győrffy javaslatát pont aznap fogadta el a parlament, amikor ő maga megnyerte a földeket. A politikus támadták amiatt, hogy ő is a saját törvénymódosításának a kedvezményezettje.

Győrffy Balázs trükkös cserével is szerzett földeket. Először csere révén szerzett egy 0,003 százalékos tulajdonrészt egy 135 hektáros birtokon Takácsiban, ami 49 négyzetméternyi részt jelentett a tulajdoni hányad alapján. Ez pont egy nappal azelőtt történt, mielőtt szigorodtak volna a földszerzés szabályai. Majd miután így birtokon belülre került, kilenc hónapra rá megvásárolta a maradék 99,997 százalékos tulajdonrészt is.

Győrffy Balázsnak a legutóbbi, 2024-es vagyonnyilatkozata szerint körülbelül 300 hektárnyi földje van (összesen 29 ingatlanról számolt be), ennél több a földtörvény szerint nem is lehet egy magánszemély tulajdonában. Így, miután lemondani kényszerült a közéleti megbízatásairól, a földjeiből is meg tud élni, akár úgy is, ha csak kiadja azokat.

Kuratóriumi tagja a Lázár János vezette Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak, ahonnan bevallása szerint egy és ötmillió forintos havi bruttó jövedelemre tesz szert uniós képviselői fizetése mellett. Elnökségi tagja a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) egy kft.-ben és egy szövetkezetben is tulajdonos, illetve vezető tisztségviselő.
Politikai pályafutása augusztus 23-án ért véget, miután egy budapesti szórakozóhelyen ittas állapotban vitába keveredett egy hölggyel, és a vita tettlegességig fajult. A történtek miatt büntetőeljárás is indult. Győrffy közölte, visszavonul a közélettől.

Győrffy Balázs: A #metoo mozgalom már a baromfiudvarba is begyűrűzött

Nyitókép: Győrffy Balázs fotó Purger Tamás MTI

Kapcsolódó anyagok:

Győrffy úr bukása – Az éppen kezdő patrióta részegség miatt nem emlékszik

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás