A rovat kizárólagos támogatója

„A mai kongresszus egyik meghirdetett napirendi pontja szégyent hozott az LMP – Magyarország Zöld Pártja nevére. Az előterjesztés szerint az LMP kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből. És ezt a kezdeményezést minden tiltakozásom ellenére az országos elnökség megszavazta” – írta Schmuck Erzsébet közel egy hónapja.

Aztán hallottam az ATv-ben, hogy szó sincs még erről és nincs is döntés. Rémhír és félrevezetés. Most viszont – micsoda meglepetés – kiléptek Ungárék. Végül is kit érdekel már. Egyébként más okból, mint amit az EGP velük szemben kifogásolt. Ungár Péter unortodox zöld pártot oszlat fel éppen, ami sehová sem tartozik már és csekély szavazói bázisát is elveszítette.

Az LMP kilép az Európai Zöld Pártból  MTI, 2024. szeptember 18.
„Az LMP kilép az Európai Zöld Pártból (EGP), mert az elmúlt időszakban az elektromobilitással és az akkumulátorgyártással kapcsolatban súlyos ellentét [?] alakult ki az EGP és az LMP között – közölte a párt szept.18-án az MTI-vel. A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a nyugat-európai zöldek által uralt (sic!) EGP politikája kizárólag a magországok érdekei szerinti zöld átállást tekinti a politikájának. Az LMP azonban a magyar termőföldet, a magyar vízkincset és a magyar emberek lakókörnyezetét akarja megvédeni [vagyis nacionalista, ha jól értem], az elmúlt időszakban pedig világossá vált, hogy erre nagyobb esélye van az EGP-n kívül (sic!), mint a pártcsalád tagjaként – írták. Kiemelték, az LMP nem a zöldpolitikával szakít, hanem azzal a zöldpolitikával, ami a zöld átállás minden előnyét Nyugat-Európában szeretné látni, és minden szennyezését a régióban.”

– Viccesnek mondanám, ha az lenne, de inkább csak nevetséges. Az EGP felfüggesztett a LMP-ét, mert Vitézy Dávid jelölésén keresztül megtámadta Budapest főpolgármesteri pozíciójában Karácsony Gergelyt azzal sem törődve, hogy egy ’testvérpárt’ van mögötte. Az LMP elnöke nem várta meg, hogy pártját kizárják az ’anyapártból’, hanem felháborodottan kilépett, mert mint kitalálta, az EGP az e-mobilitásból Magyarországnak a szemetet szánja, míg a hasznot Nyugat Európának. Viszont bocsánat, nem éppen a Fidesz-KDNP (amely felé az LMP sodródik jó ideje) intézte ezt a dél-koreai és kínai sikersztorit, aminek vezetője a Schmidt-Ungár-család tengerparti nyaralójában piheni ki a fáradalmait, ha ahhoz van kedve, s akik irodaházát az Agrárminisztérium már jóval a határidő után bérli és még fogja is, hiszen a volt épületének most éppen tetőszerkezete sincs. A családnak kell jól járni – gondolhatják az ortodox zöldek.
*
Ungár Péter: Miért lépünk ki az Európai Zöld Pártból?  Mandiner 2024. szeptember 19.

„De, ami az érzelmi életnél fontosabb, talán a legfontosabb nézeteltérés, ami pontosan rámutat arra, hogy bármilyen politikai erő álláspontját Európában sokkal inkább határozza meg a térkép, mint bármilyen pártcsalád. Az elmúlt időszakban a legsúlyosabb vitáink az akkumulátorgyártással kapcsolatban alakultak ki az európai zöldekkel. Mert a magországok által uralt EGP-nek az ég adta egy világon semmilyen gondja nincs azzal a zöld átállással, melyben a német fogorvos lecseréli a régi belső égésű motoros autóját egy elektromosra, és közben minden haszon Németországban jelentkezik, hiszen jól jár a fogorvos, jól jár a német autógyár és a német állam is, csak minden költség és szennyezés a mi régiónkban landol. Nekik ez a megoldás tökéletes, és nem is különösebben örülnek akkor, ha felemeljük a hangunkat itt a széleken az igazságtalansággal szemben, mert ugye belepiszkítunk (sic!) a jóemberkedésbe. A nyugati zöldpártok nem fogják azt mondani, hogy az elektormobilitás zsákutca, mert ők találták [?] ki. Azért, hogy az általuk képviselni kívánt felső középosztály úgy lehessen klímatudatos, hogy közben azért megmarad a luxusautója. Bár hangoztatják, hogy fontos a klímaigazságosság, ezt arra értik, hogy szeretnek erről posztolni, nem arra, hogy ez az EU-n belül fontos lenne. Nekünk ebben a kérdésben a valódi szövetségeseink itt vannak a régióban, az EGP-ben csak zavaró tényezők vagyunk. Ezt a problémát nem a nyugati zöldek fogják megoldani, hanem velük szemben kell megoldani. Egy EP-képviselővel nem rendelkező pártnál az, hogy nem tagja egy pártcsaládnak, nem egy fontos esemény. De annyival tartozunk, hogy elmondjuk, miért döntöttünk a kilépés mellett.”

– Micsoda gyermeteg demagógia. Nem az Európai Unió erőltette hazánkra a német és japán autók gyártását. Ugyancsak nem, hogy Dél-Korea és Kína ide helyezze ki az akkumulátor gyárait. Hazánk képzelte el így az iparosítását (európai kistigrissé válását), pontosabban a Fidesz-KDNP. Hogyan fordul Ungár Péter haragja Németország és Nyugat-Európa ellen és miféle politikus, aki ilyen vezetésképtelenül irány- és színtévesztő. Természetesen karrierpolitikus, s ha ez nem jön be, akkor majd vásárol a mami neki más pozíciót. Több mint kínos ma LMP-ésnek lenni, hiszen nyomokban sem emlékeztet már ez jurtatábor a Schiffer által alapított eredetire.
Darvas Béla

Kapcsolódó anyagok:

Az Európai Zöld Párt elhatárolódik az LMP-től és Karácsonyt szeretné Budapest főpolgármesterének

Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta! Schmuck Erzsébet kilépett az LMP-ből

Hivatalosan is a Fidesz trójai falova az LMP támogatottságú Vitézy Dávid

A fideszes főpolgármester-választási kutyakomédiáról 6 pontban

Akkumulátorgyarmat után akkuhulladék-feldolgozó lehet Magyarország

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás