Hirdetés

Április 24-én 15 órára szervezzük a demonstrációt a Városligetbe. A fotóalkalkalmon a Ligetvédők szimbólumát fogjuk kirakni az eseményre érkező emberekkel: egy ökölből kinővő fát, mely egyszerre utal az erőre, a bátorságra, az emberre és a természetre. Ehhez 2000 résztvevőt várnak a szervezők.

A Városligetben  a  Liget Projekt keretében több száz fát terveznek kivágni. Holott egy idei közvélemény-kutatás szerint a budapestiek 75%-a új épületek létesítése nélkül akarja a Városliget megújítását. Te is köztük vagy? Gyere a Ligetbe vasárnap, és alkossunk együtt egy gigantikus „élő fát”! Most van rád szükség! A Liget Projekt érdemi szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül, sőt a lakossági ellenvéleményeket semmibe véve zajlott és zajlik. Elfeledkeztek volna rólunk? Mutassuk meg, hogy itt vagyunk!

A Városliget mindannyiunké! Vasárnap délután mutassuk meg együtt, hogy a Városliget nem igazi a fák és a parkos részek nélkül! Alkossuk meg egy hatalmas élőképben a Ligetvédők szimbólumát, az emberi erőt és bátorságot ábrázoló kezet, amely eggyé válik a gyökereitől a lombkoronájáig egészséges fával. Számunkra ez az ábra a Liget jövőjét is jelenti, amely csak akkor lehet egészséges, ha a gyökerekből fejlődik, nem azokat elvágva.
Újítsuk meg a Ligetet közparkként, eredeti funkciójának megfelelően, új épületek nélkül!

Gyere te is, a barátaiddal együtt!  Jelentkezz itt: http://grnpc.org/IgNj3 

A képről légi felvételt fogunk készíteni, illetve biztosítunk majd lehetőséget a sajtó munkatársainak is saját felvételek készítésére.

Vasárnap 15 órára gyere a Városligetbe, és alkossunk együtt egy gigantikus „élő fát”, a Ligetvédők szimbólumát!

Szülessen újjá a Liget igazi parkként!

Újítsák fel a meglévő, leromlott zöldfelületeket, játszótereket, sportterületeket és sétányokat, ne új épületeket zsúfoljanak oda! 

Az eseményt a Greenpeace a Ligetvédőkkel és a VAResLIGET.blog.hu- val szervezi közösen. A FB-esemény itt érhető el. A demonstrációval az ügyre szeretnénk felhívni a figyelmet, de ahhoz hogy sikerüljön megvalósítanunk, sok emberre van szükségünk.

Támogató szervezetek: – Budapesti Városvédő Egyesület – CivilZugló Egyesület – Levegő Munkacsoport – Városliget barátai

 

Az esemény pártoktól független, civil kezdeményezés. Ezért kérjük, erre az eseményre ne hozz pártzászlókat, pártok jelképeit ábrázoló transzparenseket. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás