Hirdetés
Forrás: kemma.hu

Elképesztő milyen kálvária kezd kibontakozni Nagy Gábor esete kapcsán. Állítólag két nagy testű rottweiler széttépte négy struccát, kettő madarat pedig egy életre megsebesítette. Az egyiket azonban le kell majd vágni.

A településen évek óta nagy látványosságnak számít Nagy Gábor struccfarmja. Jó ideje annak már, hogy óvodás és iskoláscsoportok járnak hozzá, hogy a lehető legtöbbet megtudják a kétméteres afrikai madarakról. A látványosságnak hamar híre ment, és a házigazda azt tervezte, bővíti a miniállatkertet. Persze más állatok is otthonra találtak nála: kecskék, dámszarvasok, racka juhok. A nyulak ketrece oroszlánfejűt rejt. A bejárat után szárnyasok, papagájok és fürjek fogadtak, és a ritkaságszámba menő aranyfácán is láthatóan nem veti meg az otthont.

Mindezek ellenére nem ez a fő nevezetessége a családi gyűjteménynek. Pontosabban nem ez volt a kuriózum, egészen az elmúlt hét péntekéig. Több szemtanú is látta, amint két nagyobb testű fekete kutya – rottweiler – a kerítés alatt átbújt és darabokra tépte szét a struccokat. A házigazda másnap szembesült a szörnyű tettel, ugyanis a tragédia éjszakáját követő reggel érkezett haza.

– Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam a tetemeket a kert végében. Egy példány teljesen megúszta a támadást, mert ő a kert elejébe menekült. Először nem tudtam mire vélni ezt a pusztítást, aztán a szomszédok elújságolták a történteket – mondta.

Azóta az állatorvos is a helyszínen járt, semmi jóval nem szolgálhatott Gábornak. Az egyik madár annyira sebzett, hogy nem bírja már sokáig. Hatalmas sebe nemsokára elfertőződik, amit a rá váró gyötrelmes percek miatt nem tanácsos tovább tűrni. A házigazda azt mondja, sosem fordult még elő ehhez hasonló probléma, azonban ezek a kutyák már nem először szöknek meg. Az elmúlt napokban például egy kisfiút rémisztettek meg, amikor biciklizés közben elkezdték őt követni.

Utunk a szomszédos Kossuth Lajos utcába vezetett, ahonnan vélhetően megszökhettek a kutyák. A tulajdonos nem várt minket tárt karokkal, ugyanis sérelmezte még a feltételezést is, hogy az ő kutyái lennének az elkövetők. A kertben vannak a szökésre utaló nyomok, de a gazda állítása szerint abban az időpontban be voltak zárva az ebek.

Az önkormányzatnak jegyzett és a nyáron összesített ebösszeírás adatai szerint öt rottweiler kutya van a településen. Ebből az egyik csak hasonlít az imént említett kutyafajtára, keverék. Vagyis a nyomokból és a sebesülésből nem lenne nehéz kideríteni, melyik állat marcangolta szét a struccokat. Az idő azonban nem kedvez Nagy Gábornak. Pár nap sok mindenhez elegendő. A haláltusát vívott strucc okozta rúgások meggyógyulnak a kutyákon és a gazdájuk pedig gondoskodhat arról is, hogy a kertben hagyott szökési nyomok végleg eltűnjenek.

Biztosítás nem volt a madarakra. A kár körülbelül egymillió forint. Jelen pillanatban ott tart az ügy, hogy ha megtalálná a kutyák tulajdonosát, akkor polgári peres eljárás során tudná érvényesíteni akaratát. Abban az esetben, ha kóbor kutyák voltak, talán sosem lesznek meg a tettesek. 
Folytatás: Csaknem négy-öt év múlva áll helyre a rend

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás