Kutyák tépték szét a szomódi struccfarm madarait

2016. szeptember 27.

Hírek

Elképesztő milyen kálvária kezd kibontakozni Nagy Gábor esete kapcsán. Állítólag két nagy testű rottweiler széttépte négy struccát, kettő madarat pedig egy életre megsebesítette. Az egyiket azonban le kell majd vágni.

Tömeges kutyamészárlás Karacsiban

2016. augusztus 5.

Hírek

Több száz kóbor kutyát mérgeztek meg a hatóságok Karacsiban, hogy megfékezzék a falkákat, amelyek évente több ezer embert támadnak meg Pakisztán legnépesebb városában.

Nagyüzemi kutyairtás Bukarestben

2014. augusztus 30.

Hírek

Tavaly szeptember óta 34 ezer gazdátlan ebet fogtak be Bukarestben, közülük 16 ezret altattak el február közepe, a kóbor kutyákról szóló törvény alkalmazási normáinak megjelenése óta. A román fővárosban elszaporodtak és egyre agresszívebbé váltak a kóbor ebek.

Bukaresti jogvita a kóbor ebek tömeges elpusztítása miatt

2014. július 14.

Hírek

Első fokon pert nyert a Négy Mancs nevű állatvédő egyesület a bukaresti táblabíróságon, és elérte a gazdátlan kutyák elaltatásáról szóló rendelet felfüggesztését, de a román kormány fellebbezni készül – közölte a Mediafax hírügynökség.

Kenguru mészárlás egy orosz állatkertben

2014. március 1.

Hírek

Hat kenguru, köztük három vemhes nőstény vált kóbor kutyák áldozatává Kalinyingrád állatkertjében. A legtöbb oroszországi zoo-hoz hasonlóan a kalinyingrádi is felújításra szorul, és arra sincs elég pénze, hogy elegendő őrszemélyzetet alkalmazzon.

Kutya bajok – jó tudni

2014. január 19.

Hírek

Lemérgezték a kutyacsaládot. A láncon való kutyatartás időzített bomba. Sárga Szalag a Pórázon? Nem Árt tudnod, hogy mit jelent!

Kutyára bekeményítenek Romániában

2013. december 25.

Hírek

A fajtatiszta, törzskönyvezett kutyákon kívül minden ebet ivartalaníttatnia kell tartójának 2014 végéig Romániában – derült ki a kóbor kutyák elaltatását is lehetővé tevő jogszabály alkalmazási rendeletéből.

Mindennapossá váltak a vadkárok

2013. december 6.

Hírek

Farkasok vagy éppen a nyájat őrző kutyák támadtak november 4-én éjszaka a csíkmadarasi juhokra? A helyi kárbecslők szerint egyértelmű, hogy farkasok, de a környezetvédelmi hatóság szakemberei óvatosabban fogalmaznak: szerintük az eset „érdekes”.

Miért harapósabbak ősszel a kutyák?

2012. október 23.

Hírek

Az utóbbi időben sűrűbben hallani kutyák által okozott harapásos tragédiákról. A háziállatok tetteiért a gazdáknak kell büntetőjogilag is felelni. Azonban néhány óvintézkedéssel a tépéses – harapásos baleseteket meg lehetne előzni!