Hirdetés

Hat kenguru, köztük három vemhes nőstény vált kóbor kutyák áldozatává Kalinyingrád állatkertjében. A legtöbb oroszországi zoo-hoz hasonlóan a kalinyingrádi is felújításra szorul, és arra sincs elég pénze, hogy elegendő őrszemélyzetet alkalmazzon.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint éjszaka egy kutyafalka lyukat ásott az állatkert kerítése alatt és behatolt a kenguruk karámjába. Öt erszényest széttéptek, a hatodik kenguru menekülés közben szerzett halálos sérüléseket: pánikba esve nekiugrott egy válaszfalnak.  Az állatgondozók megpróbáltak segíteni a megtámadott kengurukon, de későn értek a helyszínre.

Szvetlana Jarova, az állatkert főállatorvosa szerint a kóbor kutyák nem éhségük csillapítása céljából támadtak a védtelen erszényesekre, hanem ősi vadászösztönüket élték ki.  Az állatorvos elmondta, hogy a kóbor kutyák rendszeresen gondot okoznak az állatkertnek, ahol már egy szarvas és egy láma is az áldozatuk lett.

A legtöbb oroszországi állatkerthez hasonlóan a kalinyingrádi is felújításra szorul, és arra sincs elég pénze, hogy elegendő őrszemélyzetet alkalmazzon. A kalinyingrádi állatkert a 19. század végén létesült, akkor még magánintézményként.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás