A rovat kizárólagos támogatója

A Ligetvédők további tájékoztatást kérnek a városligeti Közlekedési Múzeum azbesztmentesítési munkálatairól!

Örülünk annak, hogy a Közlekedési Múzeum 2016. júliusa, azaz 3 hónapja tartó bontási munkálatai kapcsán a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 2016. október 18-án sajtóközleményt adott ki, hogy ismét azbeszt tartalmú építőanyag bontása zajlik a Városligetben. Mindannyian emlékszünk arra, hogy a korábbi, a Hungexpo területen végzett bontási munkálatoknál csak a sajtó nyilvánossága segítségével sikerült elérni, hogy az Ingatlanfejlesztő Zrt. és a bontást végző alvállalkozói az azbeszt tartalmú építőanyag bontásához értő és jogosult szakértőket alkalmazzanak, akik a Hungexpo épületek azbesztmentesítését végül körültekintően ellátták.

A Közlekedési Múzeumnál jelenleg folyó azbesztmentesítési munkálatokról az alábbi kérdéseink vannak, melyeket a Városliget Zrt. office@ligetbudapest.org email címére is elküldtünk.

1. Pontosan milyen azbeszt tartalmú építőanyagokat találtak a Közlekedési Múzeumnál a felmérés során és ezek pontosan hol helyezkednek el?
2. A Közlekedési Múzeum bontásának megkezdése óta az azbeszt kiszabadulásának megakadályozása érdekében pontosan milyen intézkedések történtek?
3. A bontási munkálatok leállítását megelőzően pontosan mi történt az azbeszt tartalmú anyagokkal, hogyan kerülhettek ezek a kerítés mellé?
4. Megfelel-e az előírásoknak az, hogy a feltehetően azbesztet tartalmazó lemezeket/építési anyagokat a palánk mellett pakolják és törik apróbb darabokra a védőöltözetben és maszkban dolgozó munkások? A palánk közvetlen közelében biztonságos-e sportolni, gyerekkel sétálni?
5. Hol érhető el a Közlekedési Múzeum azbesztfelméréssel kapcsolatos teljes anyaga, vagy az alvállalkozóval kötött részletes szerződés, amely magában foglalja a pontos anyagokat, helyeket, az eltávolítás minden technikai paraméterét beleértve az eltávolított veszélyes hulladék szállítását és elhelyezését?

Az alábbi képen a távolabbi munkások a feltehetően azbesztet tartalmazó építési anyagokat pakolják és törik, fedetlen helyen. Az előtérben ugyancsak teljes védőöltözetben és maszkban dolgozó munkások csomagolják azbeszt feliratú zsákokba a kerítés mellett tárolt anyagot. Az előtérben látható palánk 2,2m magas, közvetlenül mellette a sportolók és közlekedők által használt útszakasz látható.

Budapest, 2016. október 19.
Üdvözlettel: Ligetvédők

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás