Hirdetés

Félelmetesen kövér a magyar, és még inkább az lesz. A 15 évesnél idősebbek egyharmada van elhízva. Elsők vagyunk az európai országok listáján – és negyedikek a világon.

Európa legkövérebb népe a magyar – derül ki abból a jelentésből, amelyet tegnap hozott nyilvánosságra a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), amelynek ránk nézve meglehetősen lesújtó statisztikája szerint

Magyarországon a 15 évesnél idősebbek 30 százaléka el van hízva.

Ezzel az aránnyal Európában Magyarország a szégyenlista első helyén áll, és kétes dicsőség, de az egész világon is csak az amerikaiak, a mexikóiak és az új-zélandiak kövérebbek nálunk.  De nem ad okot optimizmusra a 15 évnél fiatalabbak állapota sem, akiknek a 16 százaléka – minden hatodik – küzd túlsúllyal. Ráadásul a helyzet a következő években csak romlik majd, legalábbis az OECD előrejelzése szerint 2030-ig az elhízottak aránya mindenhol csak nő majd, az amerikaiaké például a jelenlegi 38,7 százalékról 47 százalékra emelkedik. 
A világon egyébként a legkevésbé Japánt és Dél-Koreát sújtja a probléma. A két távol-keleti országban az embereknek mindössze a 3,7, illetve az 5,3 százaléka kövér.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás