MOL, vár rád a szemeted!

2023. december 6.

Hírek

„MOL, vár rád a szemeted!” Ezt üzenték Greenpeace-aktivisták a zágrábi székhelyű INA olajtársaság központjánál, aminek tulajdonosa a magyar MOL vállalat.

Visszatértek a közönséges delfinek a horvát Adriára

2018. július 30.

Hírek

A horvát Kékvilág Tengerkutatási Intézet munkatársai a közép-dalmáciai Kornati-szigetektől nem messze egy ötven példányból álló delfincsoportra bukkantak a napokban, az emlősök már évtizedekkel ezelőtt eltűntek az Adriai-tengerből – közölte a Jutarnji List című napilap.

Giga gázmező a Földközi-tenger alatt

2015. augusztus 31.

Hírek

Az olasz Eni energiaipari konszern gigantikus méretűnek mondott földgázmezőre bukkant a Földközi-tengeren Egyiptom partjainál. A horvát kormány olajkitermelési engedélyt adott ki az Adriai-tenger horvát szakaszára. A Greenpeace korábban tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezdett, melyhez TE IS CSATLAKOZHATSZ!

Olajfúrás az Adrián – tiltakozz Te is!

2015. július 24.

Hírek

Látványos demonstrációval és „Tiszta Adriát! Olaj helyett megújulókat!” feliratú transzparensekkel indított aláírásgyűjtést a Greenpeace Budapesten. A szervezet az Adriai-tenger horvát partjainál tervezett olajkitermelés ellen tiltakozik. A horvát kormány 2015 elején ugyanis öt olajipari cégnek adott engedélyt olajkitermelésre, így hamarosan fúrótornyok lephetik el a magyar turisták által is kedvelt horvát tengerpart horizontját.

Látványos kampánynyitó: gumicsónakkal az adriai olajfúrás ellen

2015. július 22.

Helyszín: Budapest, V. kerület, Városháza park

Sajtótájékoztatók

 A Greenpeace Magyarország meghívja Önt a TISZTA ADRIÁT! kampányának sajtóeseményére, melynek időpontja és helyszíne: 2015. július 22., szerda, 11:00 óra Budapest, V. kerület, Városháza park (a füves terület a Károly körút mellett, a Deák Ferenc tér és a Gerlóczy utca között)

El a kezekkel az Adriai-tengertől!

2015. május 19.

Hírek

Olajfúrásra kapott engedélyt az OMV az Adriai-tengeren. Greenpeace-aktivisták (köztük három magyar) az OMV osztrák székháza előtt tiltakoztak azért, hogy a cég vonja vissza tengeri olajfúrási terveit.