Angliában betiltanák a műpázsitot

2021. június 3.

Hírek

A fűnyírás és locsolás terhei alól megváltást hozó műpázsitok egyre élethűbb alternatívát jelentnek, és a kereslet láthatóan Magyarországon is erősen felfutott az utóbbi időben, a nálunk fejlettebb piacokon azonban már azon gondolkodnak, hogy a környezeti terhelésük miatt egyenesen be kellene tiltani a használatukat.

Két év múlva az angol boltok polcain lesz a műhús

2021. május 20.

Hírek

A laborban fejlesztett műhúsok várható fogadtatása a fejlett világban egyre kedvezőbb lehet, a vegetarianizmus fő okai között ugyanis ma már fontos helyen áll a vágóhidakkal szembeni ellenszenv és a környezetvédelem. A műhúsokat ugyan állati eredetű mintákból fejlesztik-növesztik, de egyrészt nem kell hozzá az állatokat levágni, és még tömegesen tartani sem – utóbbi a környezeti terhelés… Tovább »

A salfordi parkban receptre írják fel a kertészkedést

2021. május 20.

Hírek

Megnyitotta kapuit a brit Királyi Kertészeti Társaság (RHS) első, városi környezetben kialakított kertje, amelyet Európa „legnagyobb, aktív részvételre épülő kertészeti projektjeként” jellemez a létrehozó brit Királyi Kertészeti Társaság.

Brit denevérekben is találtak koronavírust

2021. április 10.

Hírek

A Covid-19 betegséget okozó vírussal rokon koronavírust találtak kis patkós denevérekben az Egyesült Királyságban, bizonyíték azonban nincs arra, hogy ez az új vírus embert fertőzött volna meg.

Műanyag-visszaváltó pontokat hoz létre az angliai Tescó

2021. március 11.

Hírek

A Tesco olyan újrahasznosítási pontokat kezd el bevezetni a nagy-britanniai áruházaiban, ahol a vásárlók leadhatják a régi műanyag szatyraikat és csomagolóanyagaikat. A visszavitt műanyagot a Tesco újrahasznosítja, és új csomagolást készít belőlük az élelmiszerek, háztartási termékek és szépségápolási cikkek számára.

Megkönyörült a brit kormány a hódokon

2020. augusztus 7.

Hírek

Komoly viták után bejelentette a brit környezetvédelmi miniszter, hogy maradhatnak a hódok Angliában. A kormány a hódokat eredetileg be akarta fogni és áttelepíteni, végül azonban kiegyeztek az állatvédőkkel egy ötéves tesztidőszakban.

Likvidálja kacatjait a Burger King

2019. október 1.

Hírek

Kivonják a műanyag játékokat a Burger King menükből. Egy kampány keretében a régi játékokat összegyűjtik és újrahasznosítják Angliában.