Tényleg hungarikum a parlagfű

2019. augusztus 26.

Hírek

A propaganda szintjén megy a nagy parlagfűharc, de a gyakorlatban Magyarország több pontján is extrém magas az ambrózia pollenkoncentrációja.

Vörös kódos pollen letámadás az Alföldön

2018. szeptember 2.

Hírek

Extrém magas parlagfű pollenkoncentráció miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) mára az Alföld egyes területeire. A pollencsúcsot szeptember első hetére várják a szakemberek.

Nincs több pancsizás a Velencei-tavi szabadstrandokon

2015. augusztus 1.

Hírek

Minden Velencei-tó környéki szabadstrandot bezáratott az ÁNTSZ. Állítólag nem a vízminőséggel van a baj, hanem hogy engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.

Csak négy szabadvízi strand necces

2015. június 5.

Hírek

A magyarországi 241 kijelölt természetes fürdőhely közül 160 kiváló, 35 jó, 6 pedig tűrhető minősítést kapott, mindössze 4 esett az elmúlt négy év adatai alapján a kifogásolt kategóriába – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Másodfokú parlagfű riasztás

2014. augusztus 14.

Hírek

A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet.

Véget ért a parlagfű szezon

2013. október 25.

Hírek

Az ÁNTSZ hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy véget ért a 2013-as parlagfű pollenszezon. Egy kis visszatekintés az idei virágpor- és pollenszezonra.

Kötelező regisztráció a vegyipari cégeknek

2013. február 2.

Hírek

Kizárhatják a piacról azon veszélyes vegyi anyagot gyártó, felhasználó, illetve importáló cégeket, amelyek nem regisztrálják magukat az Európai Vegyianyag-ügynökségnél (ECHA) – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Több nagyvárosban tovább romlott a levegő

2011. november 3.

Hírek

Több nagyvárosban is tovább romlott a levegő. Mostanáig csak Nyíregyházán rendeltek el riasztást, de már Várpalotán is átlépett a legmagasabb, négyes szintre a szálló por koncentrációjának értéke – jelentette be Vaskövi Éva, az Országos Környezetegészségügyi Intézet levegőhigiénés osztályának vezetője.