A környezetgyilkos spanyol eper. Ezért is vegyél hazait!

2023. április 17.

Hírek

Ezekben a hetekben a szupermarketek már tele vannak spanyol eperrel. A legtöbbjük Huelva vagy Sevilla tartományból származik, ahol az epertermelés tönkreteszi az egyik legfontosabb spanyol természetvédelmi területet, a  Doñana Nemzeti Parkot – mely egy nagy diverzitású különleges vizes terület.

Lassan luxustermékké válhat a bio- és organikus élelmiszer

2022. április 14.

Hírek

Nyugat-Európában az elmúlt évek egyik fő trendje pont az volt, hogy a bioélelmiszerek választéka jelentősen nőtt, és a kisebb szakboltokból beköltöztek hiper-és szupermarketekbe. Nyilvánvaló, hogy az üzletek a vevői keresletre reagáltak, a trend azonban most megtörhet, mert a kereslet elkezdett gyors ütemben apadni.

Az osztrák kormány önmagán kezdi a klímavédelmet.

2021. június 26.

Hírek

Miközben itthon kormányon a Fidesz tudomást sem vesz az egyre súlyosabb klímaválságról, és helyette újabb és újabb iszonyat káros konfliktusokat generál az EU-val, a szomszédban már gőzerővel dolgoznak a 2040-re (!) kitűzött klímasemlegesség elérésén. És szuper, amit csinálnak.

Teljes kiőrlésű bio-rozslisztet gyárt Bécs

2020. december 23.

Hírek

Mostantól más biotermékek mellett Bécs saját teljes kiőrlésű bio-rozslisztet is gyárt. A rozs a közeli Lobauból származik és kőmalomban őrölve nyeri el jellegzetes ízét és tulajdonságait. A bioliszt már elérthető az osztrák üzletekben.

Egyre népszerűbbek a környezettudatos bio termékek

2020. október 11.

Hírek

A 21. században sokat fejlődött az ipar, így az élelmiszeripar is. Sajnos inkább beszélünk egy rossz irányról, így egyre több allergia és ételintolerancia jelent meg. Nem véletlen, hogy az emberek elkezdték keresni a megoldást arra, hogy miként tudnak egészséges életet élni. Ez a mentalitás a hétköznapokban is megjelent, egyre többen választják a természetes alapanyagokat tartalmazó… Tovább »

Mitől jó a bio élelmiszer?

2019. szeptember 24.

Hírek

Napjainkban egyre nyilvánvalóbb, hogy Földünk egyre inkább a környezetszennyezés áldozatává válik. A műanyag palackok, a divatipar ruhabálái, a szeméttelepen tornyosuló műszaki cikkek ellepik a világunkat, és káros anyagokkal terhelik meg a természetes vizeket és a termőföldeket is.

Évi több ezer tonna erdei gyümölcsöt és gombát exportál Románia. Mi marad a medvének?

2019. augusztus 30.

Hírek

Egyes becslések szerint csak vadon termett erdei gyümölcsből 27 ezer tonnát ad el Románia külföldön, hivatalosan, persze, kevesebbet. Az erdei gombáért Nyugaton akár a hazai felvásárlási ár 15-szörösét is kifizetik. Tavaly csak a Máramarosi Erdészeti Igazgatóság alá tartozó erdőkből 150 tonna gyümölcsöt értékesítettek külföldön.