Állatvédelem: 100 év lemaradásban Ausztriától

2023. november 13.

Hírek

Bár az állatvédelem minőségében legalább száz év a lemaradásunk, az állatok védelme iránti eltökéltségben versenyben vagyunk az osztrák állatvédőkkel. Az ausztriai Wels állatmenhelyével került baráti kapcsolatba a Macskaárvaház és a Szurkolók.

Nyílt levél Udvaros Dorottyának

2023. június 21.

Hírek

Udvaros Dorottyának azért kellett a minap bíróság elé állnia, mert 2021-ben megvédte a fecskéket a Fertő-tónál Az előkészítő tárgyalással elkezdődött annak a kilenc személynek a pere, akik a Greenpeace akciójában részt vettek 2021-ben a Fertő-tónál. Ennek apropóján írt nyílt levelet neki Bóday Pál, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány vezetője.

Sorsfordító – dokumentumfilm a Macskaárvaház Alapítványról

2023. június 10.

Hírek

Sorsfordító lett a címe Lányi Adél filmrendező, Fehér Ágoston operatőr, és Edőcs Bálint vágó most elkészült dokumentumfilmjének, amely egy kis heves vármegyei faluban, Kápolnán működő állatvédő szervezet, a Macskaárvaház Alapítvány munkáját, küzdelmeit, sikereit, filozófiáját mutatja be

Hol áll a Tarna elpusztítása ügyében zajló nyomozás?

2022. november 19.

Hírek

A nyomozás még tart, gyanúsított még nincsen, viszont néhány érdekességet azért megtudtunk a nyáron a Debrői Tóth és Tóth borászat által csontszárazra kiszivattyúzott Tarna folyó ügyében zajló hatósági eljárásról. Az erkölcsi ítélet már megvan, a büntetőjogira még várni kell.

Nyílt Levél Bayer Zsoltnak

2022. szeptember 6.

Hírek

Tisztelt Bayer Zsolt! Ön nemrégiben zoofilekhez, vagyis az állatokkal közösülő, bűncselekményt elkövető emberekhez hasonlított vegánokat. Ha jól értettem gondolatait, az váltotta ki Önból ezt a megbélyegző indulatot, hogy vegán aktivisták egy csoportja egy horgászversenyen tiltakozott, azt állítva, hogy a horgászat állatkínzás.

Tarna saga 3: azok az 50′-es évek. Pelikán elvtárs is meglepődne

2022. augusztus 15.

Hírek

Izgalmas fordulatok előtt áll a Tarna vízének gátlástalan és törvénytelen kiszivattyúzása ügyében, a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon indult büntetőügy. A Heves Megyei Közgyűlés tagja, Gondos István védi a Tarnát elpusztító borászatot, ami a folyót  védő civilek szerint tarthatatlan.