Sokat kóválygott a budai hegyekben a tavaly kilőtt svájci farkas

2024. március 6.

Hírek

Tavaly ilyenkor vándorolt át Magyarországon az M237-es jelű svájci farkas. A Duna-Ipoly Nemzeti Park most a jeladója alapján rekonstruálta az állat pontos útvonalát. A farkas 2023. február 11-én Nagycenknél lépett be az országba, majd 5 nap múlva elérte a nemzeti park területét. Pest megyébe február 18-án érkezett.

Az év applikációja lett a BudapestGO

2024. február 12.

Hírek

A 2023-as év legjobb applikációjának járó díjat nyerte el a BudapestGO. A Magyar Marketing Szövetség a Budapesti Közlekedési Központ saját fejlesztésű alkalmazását 21 pályázat közül választotta a legjobbnak. Újabb helyszínekkel bővült a BudapestGO

Évente akár 4 milliárd forintot is eltúráznánk a pilisi erdőkben

2024. január 9.

Hírek

„Ingyenesnek és gyakran magától értetődőnek vesszük a természet által a társadalomnak nyújtott előnyöket, pedig a zöld környezet megléte manapság már korántsem evidens.” Corvinus Egyetem, 2023. Mekkora az erdők turisztikai-rekreációs értéke?

Lázár János büntetné a fővárosiakat és alávágna az önkormányzatnak

2023. december 21.

Hírek

Közel 20 évvel vetné vissza a fővárosi tömegközlekedést, ha a minisztérium megszüntetné az együttműködést. Az állam Tarlós István idején azzal az ígérettel vette át a HÉV-eket, hogy az utasok nem járhatnak rosszabbul. A BKK elmondta, kik járnak a legrosszabbul, ha Lázár János kivezeti a MÁV-ot Budapestről.

Ezek a Budapest környéki túraútvonalak autó nélkül is felfedezhetők

2023. november 14.

Hírek

Novemberben szerencsére még szép kirándulóidő várható. Ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy kikapcsolódjunk a természetben és felfedezzük a városkörnyéki túraútvonalakat, ahol gyerekekkel, kutyával is bátran elindulhatunk. A legtöbb Budapest körüli kirándulóhelyszín könnyen elérhető közösségi közlekedéssel.

Nem a biciklisávok miatt, hanem a félmillióval több agglomerációs autó miatt van dugó Budapesten

2023. szeptember 13.

Hírek

Lényegesen nagyobb ütemben nőtt Budapest és az agglomeráció gépjárrmű-állománya, mint a lakosságszám. A növekményt sorba rendezve Koppenhágáig állna a kocsisor, ennyi autónak kellene elférnie a fővárosi utakon. A fideszes influenszerek szerint Karácsony Gergely tehet a dugókról. Közben a kormány épp most állított le olyan fejlesztéseket, amelyekkel hatásosan lehetne küzdeni a megnövekedett forgalom ellen.

Ökológiai szempontból elképesztően fenntarthatatlan Budapest és környéke

2022. október 31.

Hírek

A Corvinus friss kutatása szerint egy fővárosi lakos háztartási fogyasztásához kapcsolódó ökolábnyoma 2,5 globális hektár, egy agglomerációban élőé csaknem 3 globális hektár. Az ökológiai tőkét, azaz a földterület biokapacitását figyelembe véve a főváros túlterheltsége 30-szoros, az agglomerációé 2,4-szeres.

Klímavédelem a Pilisi Parkerdő területén

2022. október 24.

Hírek

Október 24. az éghajlatvédelmi világnap. Nagy jelentőségű dátum ez, mely ráirányítja a figyelmet többek között az erdők szerepére a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklésében. A Pilisi Parkerdő több mint 50 éve kezeli és gondozza Budapest és agglomerációjának állami erdőit és fenntartható, természetközeli gazdálkodásában egyre hangsúlyosabb szerepet kap az éghajlatvédelem.