Tévhitek a Natura 2000 gyepterületekkel kapcsolatban

2024. március 18.

Hírek

Lassan már közeledik a tavasz, így talán időszerű néhány olyan fontos előírás felfrissítése a NATURA 2000-es gyepterületek vonatkozásában, amikkel kapcsolatban sok tévhit kering a köztudatban.

Tavaly indult a HUMANITA Interreg projekt

2024. március 9.

Hírek

Sok idő, erőfeszítés, előkészület és elkötelezettség eredményeként örömmel jelentjük be, hogy a “HUMANITA – Az ember és a természet közötti kölcsönhatások és a turisztikai tevékenységek hatása a védett területekre” című közép-európai INTERREG projekt hivatalosan 2023. április 1-jén kezdődött, és 2026. március 31-én ér véget.

Felejtsük el ajándékozni Nőnapkor a hóvirágot!

2024. március 7.

Hírek

A kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis) a nemzetségének legismertebb és egyben legnagyobb elterjedési területtel bíró tagja. A Kárpát-medencében vadon ez az egyetlen hóvirág-faj terem.

Miért tűntetik el a turistautat a Kékes Erdőrezervátum magterületén?

2024. február 25.

Hírek

Elsőként a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján jelent meg a hír, hogy megszüntetik a Mátrafüredet Mátraházán át Parádhutával összekötő sárga kereszt jelzésű turistaút egy rövid, a Kékes csúcsától északra eső szakaszát. A hírnek a turistamagazin.hu járt utána.

Megnyílt a Szeleta Park Látogatóközpont Miskolcon

2023. december 14.

Hírek

A Bükki Nemzeti Park alapításától számított több mint 4 évtized után, először nyílt lehetőség a Szeleta-kultúra színvonalas bemutatására a 3 milliárdból elkészült Szeleta Park Látogatóközpontban, amely a hazai nemzeti parkok ökoturisztikai bemutatóhelyei közül a legnagyobb.