Alapvetően kellene megváltoztatni az állami költségvetést – a Levegő Munkacsoport vezetőjét nem engedte meg felszólalni a Fidesz

2023. június 22.

Hírek

Elkerülhetetlenül Magyarország lecsúszásához vezet, ha elfogadja az Országgyűlés a költségvetési törvényjavaslat jelenlegi változatát. A lecsúszás megelőzése érdekében sokkal nagyobb összeget kellene fordítani a közoktatásra és a környezetvédelmi célokra (mindenekelőtt az épületfelújításra), amire fedezetet nyújthat a környezetileg káros, illetve a piacot a piacot hátrányosan torzító támogatások felszámolása.

Letiltották a Debreceni Egyetem volt rektora előadását az akkugyárakról

2023. április 6.

Hírek

A Debreceni Egyetemen nincs helye „aktuálpolitikai kérdések megvitatásának” – indoklással letiltotta a Debreceni Egyetem a volt rektor előadását az akkumulátorgyártásról. Akkor nem volt gond az “aktuálpolitika” megjelenése, amikor egy fideszes miniszter okította a debreceni egyetemistákat a háborúról.

Áder leállította a mérgező akkugyárról beszélő vendégét, majd kivágták az adásból ezt a részt.

2023. március 11.

Hírek

A volt államfő, Áder János podcastjában Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség vezetője elmondta: a gödi Samsung-gyár környékén nemcsak lítiumot, hanem toxikus oldószert is találtak a talajvízben. A Kék Bolygó Alapítvány elnökeként új feladatot ellátó politikus erre közbeszólt: legyen ez “zárójel” majd a Youtube-ra felkerült verzióból már kivágták a Fidesz irányvonalába nem illő tényeket.

Trumpista klímakezelés: cenzúra

2017. augusztus 8.

Hírek

Különös eligazítást kaptak az USA Mezőgazdasági Minisztériumának munkatársai Donald Trump elnöki beiktatását követően – a hivatal alkalmazottai küldött emailban azt ajánlja a minisztérium alkalmazottainak, hogy kerüljék a “klímaváltozás” terminus alkalmazását, ehelyett a “szélsőséges időjárás” kifejezést használják, de emellett egy komplett listát tartalmaz az elkerülendő és a helyettük használható kifejezésekről.