Karácsony Gergely politikusok helyett civil munkatársakkal erősít

2020. február 13.

Hírek

Összeállt Karácsony Gergely csapata, közölte Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán. Karácsony szerint a főváros ügyei sokkal fontosabbak annál, hogy csak politikusokra bízzuk. Az élet egyéb területein, a civil szférában már sokat bizonyítottak.

Védetté nyilvánították a Római fáit a civilek

2017. július 25.

Hírek

Az árvízvédelemmel foglalkozó tanulmányok, előtervek egyike sem vette figyelembe a természetvédelmi szempontokat, ezért ezt a vasárnap délutánt a természetes Római-partért küzdő civilek a szeretett római-parti FÁK-nak és az ártéri erdőben otthonra lelt élőlényeknek szentelték és „védetté” nyilvánították a Római valamennyi fáját.

Szinkron fairtásos riadólánc

2016. június 21.

Hírek

Nagy­ta­ná­csot” tartottak a Városligetben a budapesti fairtások ellen fellépő civilek, s végül abban állapodtak meg: összekötik riadóláncaikat, együtt állnak csatasorba. De vajon mennyien vannak? Kik azok, akik a fővárosi fák védelmére sietnek, ha felbőgnek a láncfűrészek? S milyen eszközeik vannak?

Aláírásgyűjtés indul a Hejőcsabai Cementgyár újbóli indítása ellen

2015. május 5.

Hírek

„Nem értünk egyet egészségügyi és környezetvédelmi okokból a Hejőcsabai Cementgyár újbóli indításával, ismételt hulladékégetésével. Felkérjük Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatát és önkormányzati képviselőinket, hogy akadályozzák meg az egészséget, a környezetet nagymértékben károsító cementgyár- és hulladékégető üzem, az azt kiszolgáló tapolcai kőbánya beindítását.”

Norvég Civil Alap: kormányzati erődemonstráció és civil szimpátiatüntetés

2014. szeptember 9.

Hírek

Tegnap reggel váratlanul kiszállt a Nemzeti Nyomozó Iroda a Norvég Civil Alapot kezelő Ökotárshoz, majd később a Demnethez is. A nyomozók egész napos vesztegzár alá vették a civil szervezetek irodáit. Délután hatkor a rendőrök lakására kísérték haza Móra Veronikát, az Ökotárs alapítvány vezetőjét, akinek lefoglalták laptopját, és olyan anyagokat is, amelyeknek nem volt közük a… Tovább »

Partnernek lenni

2014. június 30.

Hírek

A helyi viszonyokat érintő településfejlesztési- és rendezési eszközök megalkotása, elfogadása a település képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik. Mit tehetnek mégis a civilek? A nyilvánosság részvétele a településfejlesztési és településrendezési eljárásokban. A Kalas György írta, az Ökológiai Stúdió, Győr által gondozott brosúra elektronikusan itt tölthető le.

Civil tüntetés Paks 2 ellen

2014. február 1.

Hírek

A tervezett új paksi atomerőmű-blokkokról szóló orosz-magyar megállapodás ellen tüntettek civil szervezetek február 1-én Budapesten. Képgaléria és videó gyűjtemény. Magyarország alkotmányos jogrendjével ellentétes, így semmis a titokban megkötött megállapodás Paks2-ről – mondja az alkotmányjogász.