Nem csak az ivóvíz zavaros – a kormány sumákolása helyett a katasztrofális ivóvízhálózatot javító intézkedéseket kér a civil Víz Koalíció

2023. november 24.

Hírek

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező programjában létrejött, civil hálózatként működő Víz Koalíció tanulmányára hivatkozva a 2023. április 6-án Gulyás Gergely miniszter a kormány nevében felkérte Lantos Csaba energiaügyi minisztert az ivóvízhálózat kockázati felmérésére, az országos csőcsere program elkészítésére és az egységes vízdíjtarifák kidolgozására. Mindhiába. Most kaptak egy nyílt levelet.

Megváltozott szabályok a szélerőműveknél, új pályázatok a napelemeknél

2023. november 23.

Hírek

A botrányos szélerőmű-tilalom feloldását jelentette be Lantos Csaba energiaügy miniszter tegnap az Inforádióban. Állítása szerint küszöbön áll a szabályozás módosítása, amelynek eredményeként a mostani, teljesen értelmetlen 12 km-es védőtávolságot 700 méterre csökkentik, így megnyílik az ország jelentős részén a szélerőművek telepítése.

A rezsicsökkentés ára: a sokszorosát fizetjük vissza

2017. október 1.

Hírek

A kormány a csőd szélére sodorta a víz- és a csatornaszolgáltatást, a baj akkora, hogy már a Fidesz-közeli Századvég is arra jutott, ez nem mehet így tovább. A minisztérium megmozdult, de rengeteg pénz kellene a normális működéshez, ráadásul az Európai Uniónál is bajba kerülhetünk. És persze itt is akad kormányközeli vállalkozó.

Központosított víziközmű-szolgáltatás

2011. december 31.

Hírek

A parlament tegnap elfogadta a víziközmű-szolgáltatási törvényjavaslatot, amely alapján a Magyar Energia Hivatal gyakorolhatja a víziközmű-szolgáltatók szakmai és gazdasági felügyeletét, valamint az ármegállapítást is. Eszerint szolgáltatót magáncégnek eladni nem lehet, de a korábbi eladások nem tehetők semmissé.

Emelkedtek egyes állami vízművek díjai

2011. december 28.

Hírek

Az állami tulajdonú vízművek által felszámítható ivóvíz- illetve csatornahasználati díjak december 24-től részben emelkedtek, a vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg.

Emelkednek a közüzemi díjak

2011. december 15.

Hírek

Január elsejével a közgyűlés döntésének értelmében két és fél százalékkal emelkednek a víz- és csatornadíjak a fővárosban. A települési szilárd hulladék elszállításának díja 2,26 százalékkal nő. A pécsi hulladékszállítás akár 18,6 százalékkal emelkedhet januártól.

Dráguló víz- és csatornadíjak, változatlan BKV tarifák

2011. november 30.

Hírek

A jövő évi budapesti víz- és csatornadíjakról, és az új tömegközlekedési jegy- és kedvezménytípusokról is dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés. Jöhet a csoportos napijegy, és a kombijegy. Drágább lesz bliccelni.