Hogyan pazaroljuk az élelmiszert?

2015. október 11.

Hírek

A férfiak pazarlóbbak, mint a nők, legalábbis ami az élelmiszereket érinti. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények (ÉVIK) tudományos szaklap legújabb számában publikált kutatás szerint emellett a 30-as éveikben járó korosztály dobja ki a legtöbb élelmiszert a kukába.

Húsmaffiácska 200 lófejjel

2015. július 18.

Hírek

Az egyik óbudai piacon üzemelt az a két húsbolt, amelyben lóhúst és selejtes marhahúst adtak el minőségi marhahúsként – értesült a hvg.hu. Az ügy vádlottjai után 40 köbméter állati csont és 200 lófej maradt egy szarvasi tanyán.

Párizsi – a magyar élelmiszeripar dizájnerdrogja

2015. július 17.

Hírek

A húsipar ma már egyre inkább a hús kreatív helyettesítéséről szól, laboratóriumi pepecselésről, mérnöki munkáról. Mindezt elősegíti az élelmiszer-ipari szabályozás, az adópolitika, az iparági beruházások évtizedes elmaradása – és azok a fogyasztói igények, amelyek egyszerre trükkök nélkül nem teljesülhetnének. Cserében viszont rágjuk az ízfokozott, húspépes szóját.

Brutális körülmények a piacra szállító állattelepen

2015. június 11.

Hírek

Egy Békés megyei állattartó telepen megrázó kép fogadta a szakembereket. A telep több pontján elhullott, legyekkel belepett újszülött malac és bárány tetemek hevertek, a sertéseket elhullott baromfikkal és vágóhídi hulladékkal etették, a trágyadombon felfújódott sertéstetem oszladozott. És innen ment a boltokba a baromfi.

Húsvéti jótanácsok

2015. április 2.

Hírek

Mivel fessük a tojást? Mi a különbség a sonka, és a sonkának látszó pácolt tárgy között? Mik a konyhai higiénia alapszabályai? Miért kell alaposan megfontolni a nyúlvásárlást? Íme a válaszok.

Veszélyes vegyszerek a paprikában

2015. március 31.

Helyszín: 1045 Budapest, Nap utca 16

Sajtótájékoztatók

A Greenpeace Magyarország szeretettel meghívja Önt a  Veszélyes vegyszerek a paprikában című sajtóeseményére,

Lópizza és lasagna? Csak jelölt legyen

2015. február 11.

Hírek

A friss marhahúshoz hasonlóan a feldolgozott élelmiszerek csomagolásán is fel kell majd tüntetni a felhasznált hús származási helyét, ha az Európai Bizottság elfogadja az Európai Parlament javaslatát.

Prezi zöld kerekasztal: Ennél jobbat?

2015. január 27.

Helyszín: Budapest, Nagymező utca 54-56.

Sajtótájékoztatók

Minden hónapban professzorokat és szakértőket kérünk fel, hogy előadásaikban mutassák be az adott havi témakört, és adjanak gyakorlati tanácsot a problémák megoldására. A jegybevételekből származó adózott eredményünk 80%-át nemzetközi és hazai jótékonysági szervezeteknek adományozzuk.

II. Food & Agriculture – Ennél jobbat?

2015. január 27.

Helyszín: Budapest, Nagymező utca 54-56.

Programok

Minden hónapban professzorokat és szakértőket kérünk fel, hogy előadásaikban mutassák be az adott havi témakört, és adjanak gyakorlati tanácsot a problémák megoldására. A jegybevételekből származó adózott eredményünk 80%-át nemzetközi és hazai jótékonysági szervezeteknek adományozzuk. 2015 folyamán többek között a következő havi tematikát szeretnénk megvalósítani: élelmiszer és mezőgazdaság, biodiverzitás és megőrzés, energia, zöld építészet, városok és… Tovább »

NÉBIH reality movie: csirkelábas patkánytetem

2015. január 12.

Hírek

Koszos, omladozó, elhanyagolt épület; hegyekben álló vágóhídi hulladék; patkánytetem – többek közt ez a látvány fogadta a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakembereit, amikor rajtaütöttek egy illegális állati hulladék feldolgozó üzemen.