Kiadványok
Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal? Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?
Kiadványok
Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal? Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?
Helyszín: Semmelweis Egyetem Budapest Nagyvárad tér 4.
Programok
A MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSULAT „Élelmiszerlánc-biztonság a múltban, a jelenben és a közeli jövőben, (elmélet és gyakorlat)” c. konferenciája a Magyar Természettudományi Társulat és a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézet rendezésében az MTA Magyar Tudomány Ünnepe 2014. rendezvénysorozat keretében Helyszín: Semmelweis Egyetem, Budapest VIII., Nagyvárad tér 4. 21. emelet, Johann Béla terem 2014. november 19. szerda 09.30… Tovább »
Hírek
Nap mint nap 805 millió ember éhezik világszerte, nagyon aggasztó, hogy mellettük 2 milliárd ember szenved az úgynevezett rejtett éhezéstől – derül ki a német NGO Welthungerhilfe legfrissebb jelentéséből.
Hírek
Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételek azonnali hatályú visszahívását rendelte el az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság. Az intézkedés a Compex-Só Kft. 2014-ben gyártott, csökkentett nátrium tartalmú termékeit érinti.
Hírek
8 pulykatermék azonnali visszahívására kötelezett egy hazai élelmiszer-előállítót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, miután a hatóság vizsgálata szerint a termékek – megnevezésükkel ellentétben – egyáltalán nem, vagy csupán elenyésző mértékben tartalmaznak pulykahúst.
Hírek
Sokszor nem tudjuk pontosan, hogy mit eszünk. Bár a csomagoláson sok információ van, ezek sokszor nem elég alaposak, és nehezen is olvashatóak. Jóval megelőz minden érvényben lévő élelmiszerbiztonsági előírást egy hazai modell, amellyel bárki nyomon követheti egy élelmiszer teljes életútját. Elterjedését viszont lassítja, hogy a szinte kikezdhetetlen ellenőrzés erős lobbiérdekeket sérthet.
Hírek
A legújabb kutatások szerint a különböző környezeti hatások együttesen sokkal jelentősebb méhegészségügyi kockázattal járhatnak, mint azt korábban sejtettük. A méhek számára biztonságos környezet garantálását és a méhbarát gazdálkodási gyakorlat ösztönzését várja a Greenpeace az uniós és hazai döntéshozóktól.
Hírek
Szendvicsfeltét, frissföl vagy kakaómassza csoki helyett. Növényi zsiradékok, tejipari melléktermékek, és még számos olyan alapanyag van az utánzat ételekben, amik nagy mennyiségű fogyasztása nem feltétlenül kedvező a szervezetünknek. Bár olcsóbbak, és ízük sem vészes, de jobb ha átgondoljuk, mit vásárolunk – figyelmeztet a pénzcentrum.
Hírek
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) javaslatot tett arra, hogy tiltsák be a mesterséges transzzsírok (folyékony növényi olajból hidrogénezéssel előállított szilárd zsírok) alkalmazását az élelmiszer-feldolgozásban.
Hírek
Ez lesz az egyik fő kérdése annak a nemzetközi konferenciának, amely a hét végétől 600 tudós részvételével tanácskozik Hollandiában. Négy napon át, szeptember 29. és október 2. között rendezik meg az első világkonferenciát a biztonságos táplálkozásáról Noordwijkerhoutban.
Az üzemeltető adatvédelmi irányelveivel kapcsolatosan ezen az oldalon további tájékoztatást kaphat.
Weboldalunk sütiket használhat a honlap optimizálásának céljából. A Sütik fontosak a weboldal megfelelő működéséhez, valamint a sütiket a felhasználói élmény fokozásának érdekében is használunk. Segítségükkel statisztikai adatokat gyűjtünk az oldal optimális működéséhez, és az érdeklődőnk preferenciáinak megfelelően fejlesztjük tovább weboldalunkkat.
Alapvető it biztonságtechnológiai szempontok alapján a tűzfalunk által elhelyezett sütik nem tilthatóak le, hiszen ez az oldal biztonsági kockázatát növelné.
A szükséges sütik nélkül az oldal felhasználása, az alapvető funkciók működése nem teljesülhet maradéktalanul! Kérjük az optimális felhasználás érdekében járuljon hozzá használatukhoz az alábbi gomb segítségével.