Idén is lesz autómentes nap Budapesten

2019. május 29.

Hírek

Budapest idén is csatlakozik az Európai mobilitás hét című programhoz, amelynek keretében szeptember 22-én tarthatják majd meg az autómentes napot – döntött ma  a Fővárosi Közgyűlés.

Magyarország a 48. legegészségesebb ország

2019. február 28.

Hírek

A frissen publikált eredmények szerint a világ legegészségesebb 10 nemzete közül öt európai, a legegészségesebb ország címét idén Spanyolország lett. A 169 vizsgált gazdaság között ott van Magyarország is, csak sajnos nem az első tíz között.

Bécs a világ legélhetőbb városa

2018. augusztus 14.

Hírek

Az Economist Intelligence Unit felmérésre szerint 2018-ban Bécs a világ legélhetőbb városa. Az első helyet Melbourne-től vette át.

München, Tokió, és Bécs a legélhetőbb városok

2018. július 5.

Hírek

Az életminőséget vették alapul. Arra jutottak, hogy 2018-ban München a világ legélhetőbb városa, második Tokió, míg a harmadik Bécs. A listára 25 város fért fel, Budapest nincs köztük.

Bécs újra a világ legélhetőbb városa

2018. március 20.

Hírek

2018-ban is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére. A migránsokkal riogató Lázár János figyelmébe ajánljuk, hogy Budapest a lista 76. helyén található.

Több mint tízezer fát ültetnek el Bécsben

2017. október 21.

Hírek

Miközben Budapesten a fairtás a trendi, Bécsben több mint tízezer fát és bokrot ültetnek el a hétvégén, a Fiatal bécsiek erdeje elnevezésű akció keretében. A cél, hogy néhány éven belül összefüggő zöld gyűrű vegye körül az osztrák fővárost.

Jó példák Ljubljanából, Európa zöld fővárosából

2016. november 11.

Hírek

Ljubjana lett idén Európa zöld fővárosa. Ez többek közt hatalmas, meglévő zöldfelületeinek, és az utóbbi években sikeresen végrehajtott közlekedés-fejlesztési és hulladék-gazdálkodási intézkedéseinek köszönhető. És további ambiciózus intézkedések is szerepelnek tervekben, 2035-re például a nulla hulladék cél elérését tűzték ki célul. Az Energiaklub mutatja be, hogy mit tanulhatunk tőlük.

Bécs ismét a világ legélhetőbb nagyvárosa

2015. március 4.

Hírek

A korábbi évekhez hasonlóan idén is Bécset ítélte a világ legélhetőbb nagyvárosának a Mercer nevű tanácsadócég. Budapestet – Ljubljanával holtversenyben – a 75. helyre sorolták, ami a közép- és kelet-európai régió egyik legjobb eredménye.

A JÓ VÁROS kiállítás, filmvetítés, könyvbemutató szept 17, 18

2014. szeptember 17.

Helyszín: Toldi Mozi Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 36-38

Sajtótájékoztatók

Jelenleg a világ népességének több mint fele városokban él. Az előrejelzések szerint 2050-re ez az arány eléri a 80%-ot. De vajon hová vezet a városok megállíthatatlan növekedése?

Bécs, az organikus mintakép

2012. június 11.

Hírek

Bécs 1,7 milliós lakosságával az Európai Unió 9. legnépesebb városa, mégis azok közé a metropoliszok közé tartozik, amelyek a legközelebb állnak a teljes önellátáshoz. A város, amely 2011-ben harmadjára is megkapta a világ legélhetőbb városa címet, mintegy 1 000 hektáron folytat organikus gazdálkodást és egyre népszerűbb bortermelői is a fenntartható gazdálkodásra törekednek.