Jönnek a nemzeti tüzépek – kinek lesz ez nagy buli?

2023. február 27.

Hírek

Egy friss törvényjavaslat szerint a kormány megszabott áron vásárolná fel az exportra szánt építőanyagokat, az árukészletből pedig Nemzeti Építőanyag Kereskedéseket állítana fel. A gyártás és az épületek energiahatékonyságának növelése érdekében a magyar építőanyag-gyártókat adókedvezményben részesítenék, a magánszemélyek önerőből történő épületenergetikai beruházásait pedig áfa-visszatérítéssel támogatnák.

Kapacitásbővítéssel stabilizálja piacait a Bauder

2021. november 28.

Hírek

Az energiatakarékos épületek iránti növekvő igény és az építési piac európai szintű bővülése miatt, az európai, és egyúttal a magyar piac minél stabilabb kiszolgálása érdekében, a tető hő- és vízszigeteléséhez, illetve a zöldtetők kialakításához építőanyagokat kínáló Paul Bauder GmbH & Co történetének legnagyobb volumenű beruházásáról döntött.

Vízben rohad le nemzeti kincsünk

2021. szeptember 5.

Hírek

Egy szezon már kimaradt az újra népszerű tetőfedő anyag betakarításából, mert a hatóság nem engedte a vágás helyszínén tárolni. Így a Fertő tavat nemcsak az egyre hatalmasodó betonberuházás rondítja, de a bűzlő nádcsomók is elriasztják a vendégeket.

A világpiaci árak az extrém alapanyagár emelkedés hátterében

2021. június 26.

Hírek

Az elmúlt hónapok drasztikus áremelkedést hoztak az építőanyagok piacán, így a polisztirol, az acél és a fa ára is extrém növekedést produkált. Ezt a szakértők több tényező együttes hatására vezetik vissza. Egy biztos, sokkal inkább a világpiaci árak és folyamatok, mint a kereslet növekedésére alapozott profitmaximalizálás sarkallja a gyártókat az áremelésre, ahogy azt néhányan feltételezik.

Magyarország a NER közeli bányák paradicsoma

2020. augusztus 18.

Hírek

Hazánk valóságos nagyhatalom az építkezési és ipari célú ásványok bányászatában. Az állam is terjeszkedne az amúgy is NER-közeli vállalkozások által dominált szférában- írta a Magyarnarancs. Milliárdos osztalékot fialt Orbán Győző nagyobb cége. Hatalmas biznisz – az Orbán családnak.

Így hasznosul újra a polisztirol

2019. december 4.

Hírek

Ha minden épület közel nulla energiaigényű lenne (ami egyébként 2021. január elsejétől az új épületekre nézve kötelező is), akkor akár 40-50%-kal is csökkenhetne a települések energiafelhasználása. A hatékony hőszigetelés így kulcsszerepet játszhat a klímaváltozás és a környezetszennyezés elleni harcban: ugyanis a károsanyag-kibocsátás 28%-a a hűtés-fűtés és energiaellátás számlájára írható, további 14% pedig az építési folyamatokhoz… Tovább »

Ökobeton sárgarépából

2018. október 24.

Hírek

Sárgarépa felhasználásával hoztak létre kemény és környezetbarát betont az angliai Lancasteri Egyetem kutatói, akik szerint a fejlesztésük segíthet visszaszorítani az építőipar szén-dioxid-kibocsátását.

Téglát, online, szakértőtől!

2015. március 14.

Hírek

Az energiahatékonyság a téglánál kezdődik! Energiatakarékos otthona építéséhez válassza ki az Önnek legoptimálisabb téglát online, otthonából, kényelmesen a Wienerberger Shop segítségével. A Porotherm téglák közötti eligazodást szakértői tanácsokkal segítjük!

Energiatudatos Családi Otthon – költséghatékony építkezés napja

2013. április 20.

Helyszín: FUGA, Budapesti Építészeti Központ Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

Programok

Költséghatékony építkezés napja a FUGA építészeti központban Az Energiatudatos Családi Otthon szemináriumot azzal a céllal szervezi a Kardos Labor, hogy az építtetőknek, a leendő lakóknak a kezdetektől fogva segítséget tudjunk nyújtani a házépítésben.  Hogyan válasszam ki a lehető legalkalmasabb helyet, a legmegbízhatóbb építőanyagot? Az igényeinknek leginkább megfelelő és a tervezett ráfordításhoz illeszkedő gépészeti rendszert? Napjaink… Tovább »