10 év alatt 30-35 milliárd euró kellene a magyar energiarendszerre

2024. március 8.

Hírek

Az Energiaügyi Minisztérium becslése szerint 2030-ra a jelenleg 42-44 terawattórás áramfogyasztásunk közel 60 terawattórára nőhet a fűtési rendszerek, a mobilizáció elektrifikálása miatt, illetve az energiaintenzív iparágak (például akkumulátorgyárak) további terjeszkedése nyomán. De honnan lesz rá pénz?

Ne úgy csökkenjen a gázfogyasztás, hogy fáznak az emberek

2024. január 8.

Hírek

A 2022-es évet az emelkedő energia-és nyersanyagárak, valamint az energiaellátást érintő bizonytalanság jellemezték. Az európai gázárak azonban tavaly tavasz óta mérséklődtek, az energiaválság enyhül, az árak jövőbeli változását azonban továbbra is bizonytalanság övezi. Az energetikai felújítás hoz valódi és tartós rezsicsökkentést.

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk. Szigeteléssel sokat tehetünk az energiaszegénység ellen!

2023. december 25.

Hírek

Ma Magyarországon 4 millió háztartást tartanak nyilván, és ebből körülbelül 800 ezer háztartás energiaszegény, vagyis az otthonok 20 százalékát- legalább másfél millió embert érint az energiaszegénység. Ennek egyik leggyakoribb oka, hogy azok aránya, akik nem tudják megfelelően felfűteni otthonukat 15 % felett van. Ez Európában a hatodik legmagasabb arány. Emellett a háztartások 20-25 %-a jelentős közüzemi… Tovább »

Hol spórolhatok a lakásépítésnél, és miért nem lesz villamos Pécsen?

2023. október 7.

Hírek

Hogyan lehet minél gyorsabban, és lehetőleg minél olcsóbban saját családi otthonhoz jutni? Akár Zsolnay porcelánnal is csökkenthető a homlokzat felmelegedése, A villamos és troli helyett “metróvasút” és hidrogénbusz kellene Pécsnek. Panelkertváros és újraéleszthető Pécsivíz a hőerőművi pernyekazetták helyén -podcastunkban Karlovecz Zoltán Ybl-díjas építész, Pécs volt főépítésze.

Gyors tetőszigetelés Supafil fújható ásványgyapottal

2023. augusztus 26.

Hírek

Építkezőknek, lakásfelújítóknak indított sorozatunk 3. részében maradunk a tetőn, és bemutatunk egy nálunk még kevésbé elterjedt szigetelési módszert, mellyel a szarufák között, alatt, és a nehezen elérhető helyeken viszonylag olcsón és gyorsan akár 25%-ot is spórolhatunk a fűtésen. Vendégünk ma is Kanyuk László, a Knauf Insulation marketingvezetője.

Tetőszigetelés szarufák között és alatt

2023. július 24.

Hírek

Építkezőknek, lakásfelújítóknak indított sorozatunk 2. részében felmegyünk a nyeregtetőkre, és megmutatjuk, hogy milyen a jó szigetelés a szarufák között és alatt, amivel viszonylag olcsón és gyorsan akár 25%-ot is spórolhatunk a fűtésen.

A zöld otthonok irányába segít a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete

2023. február 22.

Hírek

Az elmúlt év számos fordulatot hozott, többek között az energiaárak területén is. Ma már mindenki számára kiemelten fontos, hogy tisztába kerüljön ingatlana energetikai besorolásával, a háza állapotával, és a lehetőségekkel, hogy milyen területen érdemes fejlesztenie. Országos felmérés indult a családi házak energetikai állapotáról.

Így felezheted meg a fűtésköltségedet

2023. február 13.

Hírek

Miközben a hazai családiház állomány 25 %-a van valamennyire leszigetelve, Németországban ez 90 %. A korszerűtlen épületállományunk miatt is magas a lakhatási szegénység. A megoldás a szigetelés, és máris feleződhet a rezsiszámla. De milyen anyagokat használjunk? Mennyit és hogyan takaríthatunk meg? Hány éven belül térül meg?

Ez jelzi neked, hogy túl sokat költesz fűtésre

2022. december 7.

Hírek

Jönnek a hidegek, így végre van kedvező eredménye a hőszigethatásnak. A következő nyáron majd újra gondot okoz, de addig valamivel magasabb hőmérsékletűek azok a városrészek, ahol ez a hatás érvényesül – ami egyben azt is jelzi neked, hogy ideje a szigetelés állapotát ellenőrizned.