A Facebook tétlenül tűri a klímatagadókat

2021. május 14.

Hírek

Miért nem tiltja a Facebook a félretájékoztatást a klímaváltozással kapcsolatban? Ezt kérdezi egy alapos vizsgálat után a Stop Funding Heat. Azt dokumentálták, hogy a klímaváltozással kapcsolatos tájékoztatás hitelessége nem is része annak a politikának, amelyet a világ legnagyobb közösségi oldala folytat Mark Zuckerberg irányításával.

Elérte a Facebook a nettó karbonsemlegességet

2021. április 17.

Hírek

A Facebook elérte a nettó zéró károsanyag-kibocsátás szintjét – jelentette be a vállalat. A világ legnagyobb közösségi hálózatának üzemeltetője szerint az elmúlt 3 évben 94 %-kal csökkentette az üvegházhatású-gáz kibocsátását, a működését pedig immár 100 %-ban megújuló energiaforrásokból biztosítja.

A sikeres Facebook-hirdetések titka

2020. október 14.

Hírek

A jól működő Facebook-kampányok sikerének egyik titka, hogy több millió ember használja ezt a közösségi médiát, tehát sok potenciális vásárlót el tudsz vele érni. Viszont ilyen mennyiségű felhasználó mellett garantált, hogy a hirdetési kereted el fog fogyni, ha nem jól állítod be a célzást, akkor két kézzel fogod szórni a pénzt a Facebook-hirdetésekre csekély eredmény… Tovább »

A Facebook bekeményít a klímahisztinek

2020. október 14.

Hírek

Kizárólag ellenőrzött, megbízható információkat szeretne közölni a Facebook az éghajlatváltozásról, ezért klímatudományi információs központot hozott létre.

Külön klímaoldalt indít a Facebook

2020. szeptember 16.

Hírek

A közösségi oldalt sok kritika érte az utóbbi időkben, hogy valótlan híreket terjeszt a globális felmelegedésről, ezért klímatudományi információs központot hozott létre a Facebook, hogy kiemelje a klímaváltozásról szóló, megbízható forrásokból származó ismereteket- közölte a cég.

Ennyit szennyezel egy netes kereséssel

2018. május 10.

Hírek

A Facebook, a Google és a hasonló adatközpontok szerverei az üvegházhatású gázok 2 %-áért felelősek világszinten. Ha önmagában minimálisan is, de minden Google-keresés hatással van a környezetre. A Quartz szerint egy átlagos nap 3,5 milliárd keresése az internethez köthető teljes károsanyag-kibocsátás 40 százalékát teszi ki.

Tovább zöldülnek a tech-óriások

2016. szeptember 26.

Hírek

Az Apple már 93%-ban megújuló forrásokból szerzi be az energiát, a Facebook két éven belül éri el az 50%-ot, a Google a 100%-ra törekszik. Élen a Microsoft.

Digitális környezetszennyezés

2013. augusztus 2.

Hírek

Talán nem is gondolnánk, hogy a különböző oldalakra feltöltött irdatlan mennyiségű adat vagy a rengeteg (kéretlen) e-mail hozzájárul a klímaváltozáshoz.. Az adatközpontok adják az éves CO2-kibocsátás 2 százalékát. Hasznos tippek digitális szeméthalmunk csökkentésére.

Zöldít a Facebook és megosztja tapasztalatait

2013. június 18.

Hírek

Megnyitotta legújabb adatközpontját a Facebook Svédországban. Az új létesítmény több szempontból is egyedülálló: ez a cég első olyan adatközpontja, amely nem az Egyesült Államokban van, és emellett teljes mértékben megújuló energiaforrások fedezik a szükségleteket: