A wisconsini szürke farkasok harmadát kiirtották, miután megszűnt védettségük

2021. július 12.

Hírek

A wisconsini szürke farkasok egyharmadát kiirtották az elmúlt vadászszezonban, miután januárban megszűnt a szövetségi törvény által korábban biztosított védettségük. Tudósok szerint a szürke farkasok populációjának drasztikus visszaeséséről az orvvadászat és a megengedett kvótát messze meghaladó vadászat tehet.

Ismét irthatják a farkasokat Amerikában

2020. október 31.

Hírek

A Trump-adminisztráció megszüntette a szürke farkasok szövetségi védelmét az Egyesült Államok nagy részén. A döntést azzal indokolták, hogy a ragadozókat mára sikerült visszahozni a kihalás széléről.

Beindult a svéd farkasgyilkolás

2017. január 8.

Hírek

Csak tegnap reggel öt farkast terítettek le svéd vadászok. Az országban elejtett példányok száma ezzel 22-re nőtt. A hatóságok összesen 24 állat kilövésére adtak engedélyt, vagyis a vadászok már csaknem teljesítették az előírt kvótát.

Heteken belül megkezdődhet Norvégia farkasainak kilövetése

2016. december 17.

Hírek

A norvég éghajlatügyi és környezetvédelmi miniszter, Vidar Helgesen decemberi döntésétől függ, hogy Norvégia 68 farkasából 47-et valóban kilőhetnek-e a következő hetekben. A norvég regionális területkezeléssel foglalkozó hatóságok a vadon élő farkasok 70%-ának kilövéséről határoztak, ami ellen a Norvég Környezetvédelmi Ügynökség és a WWF is tiltakozik.

Farkasfalka garázdálkodott Maroslakán

2016. február 21.

Hírek

Farkasfalka támadt egy maroslaki esztenára, összesen negyven juhot pusztított el. Az eset azért megdöbbentő, mert az elmúlt években nem történt ilyen jellegű támadás Maros megyei település közelében.

Olaszország gyérítené farkasállományát

2016. február 16.

Hírek

Bár az elmúlt évtizedekben az olasz állam több millió eurót fordított a kihalófélben lévő farkasok megmentésére, a környezetvédelmi minisztérium most több példány kilövését tervezi. Elsősorban az Appenninek térségében szaporodtak el a farkasok és jelentenek egyre nagyobb veszélyt az állattenyésztőknek.

Zöld jelzés a farkas kilövésére

2015. augusztus 13.

Hírek

Megadták a kilövési engedélyt a svájci Wallis kantonban egy farkasra, amely 38 juhot ölt meg június 19-e és augusztus 8-a között az alpesi legelőkön.

Börtön a norvég farkasvadászoknak

2015. április 22.

Hírek

Illegális farkasvadászat szervezéséért börtönbüntetéssel sújtottak öt embert Norvégiában, az észak-európai országban ez volt az első ilyen jellegű bűnvádi eljárás.